Jean-Claude Juncker: Reintroducerea pedepsei capitale în Turcia va duce la încetarea negocierilor de aderare la UE

FOTO: European Commission

Președintele Comisiei Europene a reafirmat faptul că reintroducerea pedepsei capitale în Turcia, măsură pe care Ankara a declarat sâmbătă că o are în vedere după referendumul din 16 aprilie, va împiedica aderarea acestei țări la UE, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

”Dacă pedeapsa cu moartea este reintrodusă în Turcia, aceasta va duce la sfârșitul negocierilor” cu această țară, a declarat Jean-Claude Juncker, în ediția de duminică a ziarului german Bild, vorbind de o ”linie roșie”.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că se așteaptă ca parlamentul să aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea după referendumul din 16 aprilie privind extinderea prerogativelor prezidențiale. Este pentru prima dată însă când Erdogan cere parlamentului să aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea.

Președintele Comisiei Europene a mai spus că nu ia în considerare amenințările recente ale Turciei de a lăsa un nou aflux de migranți în Europa ca urmare a interzicerii reuniunilor electorale pro-Erdogan în unele țări europene. ”Turcia nu va denunța acest acord, chiar dacă Erdogan mi-a spus de mai multe ori că ar vrea să o facă”, a declarat oficialul despre pactul privind migrația între Ankara și UE. ”Turcia nu are niciun interes ca bande de traficanți și criminali să preia controlul coastelor sale”, a argumentat Juncker.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *