Jeffrey Franks: Contractele bilaterale pentru energie trebuie să înceteze imediat

Contractele bilaterale pentru energie negociate direct de care beneficiază doar anumite grupuri pe cheltuiala populaţiei ar trebui încetate imediat, din moment ce astfel de înţelegeri provoacă numai la Hidroelectrica pierderi de 175-275 milioane euro în fiecare an, a declarat Jeffrey Franks, potrivit Mediafax.ro.

“Contractele bilaterale ce creează un cadru inechitabil şi de care beneficiază numai anumite grupuri, pe cheltuiala publicului, ar trebui încetate imediat. Cetăţenii români, care sunt ţn ultimă instanţă proprietarii companiilor de stat, pied 175-275 milioane euro în fiecare an numai la Hidroelectrica, din cauza acestor contracte”, a declarat duminică şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, într-o conferinţă de presă susţinută la sfârşitul misiunii de evaluare a acordului preventiv.

Prin urmare, este esenţial ca prin reglementare să se garanteze o piaţă stabilă şi protecţie împotriva practicilor abuzive, a adăugat oficialul FMI.

Referindu-se la companiile de stat în general, Franks a afirmat că acestea trebuie să devină suficient de atractive pentru investitorii privaţi, asigurându-se spre exemplu că preţurile reglementate vor dispărea şi că sectorul privat poate deţine pachete majoritare de control, pentru a continua investiţiile cu capital nou.

“Dacă este bine implementat, acest program de reformă va aduce o infuzie substanţială de capital şi de management privat pentru revigorarea acestor întreprinderi. Investiţiile mai mari în sectoare generatoare de creştere precum energia şi transporturile ar putea lansa România pe calea unei creşteri potenţiale şi mai mari”, a afirmat Franks.

Pentru mai multe informatii,puteti accesa articolul integral aici.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  cae2k.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *