Ce joburi se cauta in Europa in luna septembrie

job searchLa nivelul Europei, sectorul asistentei medicale raporteaza cea mai mare crestere a cererii de forta de munca in prezent, in timp ce in Romania agentii de vanzari sunt cei mai cautati.

Datele sunt confirmate de cele mai recente date ale Observatorului european al locurilor de muncă vacante (European Vacancy Monitor – EVM), publicate recent de Comisia Europeană.

Această creștere este rezultatul efectelor combinate ale îmbătrânirii populației, progreselor tehnologice și terapeutice, creșterii așteptărilor populației în ceea ce privește calitatea serviciilor și punerea unui accent mai mare pe asistența profilactică. În 2012, aproape un milion de persoane au fost angajate pentru a lucra în domeniul asistenței medicale.

Ocupatiile cu cea mai mare crestere venita din partea angajatorilor din Romania sunt urmatoarele: agentii de vanzari, crestere de 89.000 joburi vacante, specialistii in finante, +27.000, muncitorii din productie : +18.000, soferii de TIR : +17.000, electricienii, +15.000.

Sursa: Comisia Europeana
Foto: istockphoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.