Joseph Daul, PPE: Refuz să îl primesc pe Ponta până când Guvernul nu pune în practică recentele decizii ale CC

Preşedintele Grupului PPE, Joseph Daul, a declarat că premierul Victor Ponta i-a solicitat o întrevedere, miercuri, precizând însă că refuză să îl primească pe acesta până când Guvernul de la Bucureşti nu “va pune în practică ceea ce Curtea Constituţională a decis recent”.

Preşedintele Grupului PPE precizează, într-un comunicat, că rămâne foarte îngrijorat în privinţa ultimelor evoluţii politice din România care ameninţă statul de drept.

“Sunt foarte ingrijorat cu privire la ceea ce se intampla in continuare in Romania. Guvernul are propria interpretare asupra a ceea ce Curtea Constitutionala a decis de curand. Pentru grupul din care fac parte, legile si hotararile Curtii Constitutionale sunt create pentru a fi respectate, nu schimbate sau ignorate atunci cand acestea nu servesc interesul premierului si guvernului sau.

Doresc o dezbatere in Parlamentul European pe aceasta chestiune. Invit premierul roman sa vina si sa explice Parlamentului modul in care a schimbat atat de multe legi si hotarari in termen de cateva zile, si care a fost scopul final. Intre timp, invit din nou Comisia sa examineze, sa evalueze toate aceste aspecte si sa intocmeasca un raport in urmatoarele saptamani.

Premierul roman mi-a cerut o intalnire maine. Refuz sa-l primesc pana nu imi va fi clar faptul ca guvernul sau va pune in practica ceea ce Curtea Constitutionala a decis recent, va retrage ordonantele de urgenta care nu respecta deciziile Curtii Constitutionale si va arata ca respecta pe deplin statul de drept.”

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *