Aproape jumătate dintre proiectele UE prioritare derulate de Guvern sunt la un grad modest de execuţie

Aproape jumătate dintre proiectele UE prioritare derulate de Guvern au avansat extrem de modest în primele două luni ale anului, cu un grad de execuţie şi de jumătate de procent, sau nici măcar nu au fost lansate, iar realizările estimate pentru acest an au fost revizuite în scădere în unele cazuri, informează agenţia Mediafax.

Lista acestor proiecte, în valoare totală de aproximativ 8 miliarde euro, a fost convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional la sfârşitul anului trecut, majoritatea dintre acestea fiind atunci la un stadiu de execuţie cu puţin peste 0%.  Pentru multe dintre aceste proiecte, semnate în intervalul 2009-2011, Executivul s-a angajat să ridice gradul de execuţie aproape de 50%, dacă termenul de finalizare nu expiră chiar în acest an. Conform calendarului, proiectele trebuie finalizate în perioada 2012-2015.

Ultimele date privind evoluţia acestor proiecte până la 29 februarie, relevă însă că situaţia a rămas neschimbată pentru aproape jumătate dintre investiţii.

Astfel, lucrările pentru modernizarea sistemelor de alimentare cu apă din judeţele Botoşani, Satu Mare, Sibiu, Mureş, Braşov, Galaţi şi Vâlcea, de management integrat al deşeurilor solide din judeţul Argeş, de reabilitare a sistemului de termoficare din Râmnicu-Vâlcea şi de construcţie a variantei de ocolire Carei au rămas la un nivel zero de execuţie, situaţie înregistrată şi în cazul altor proiecte, pentru care estimarea de realizări aşteptate pentru sfârşitul acestui an a fost modificată în scădere.

Alte proiecte care au rămas la acelaşi nivel scăzut de execuţie, fără niciun progres, sunt lucrările de modernizare a sistemului de apă din judeţul Brăila (a rămas la un nivel de realizare de 1,50%, cu o ţintă a realizărilor pentru finalul acestui an de 16,50%) şi Suceava (3,22%, ţintă de 10,22%) şi de eficientizare a consumului de energie la societatea comercială Prefabricate Vest Patru Bucureşti (10%, cu o ţintă de 90%).

Afla de AICI mai multe detalii.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  iulianvlad.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *