Juncker, supărat pe Fekter, a întrerupt reuniunea de la Copenhaga

Preşedintele Eurogroup Jean-Claude Juncker, supărat pe ministrul austriac Maria Fekter, a întrerupt reuniunea de la Copenhaga şi a lăsta nerezolvată problema viitorului şef al acestui for, precum şi cea a numirii sau nu a luxemburghezului Yves Mersch în conducerea Băncii Centrale Europene (BCE), notează agenţia Mediafax.

Juncker a pus capăt mai devreme întâlnirii celor 17 miniştri de Finanţe din zona euro, a BCE şi a Comisiei Europene, înainte ca problema posturilor să poată fi discutată, nervos că ministrul austriac Maria Fekter a anunţat înaintea sa acordul de majorare a fondurilor de salvare, relatează Reuters.

“Decizia nu a fost posibilă, a fost amânată până la jumătatea lui aprilie”, a declarat Juncker, vizibil supărat, la ieşirea din clădirea unde a avut loc întâlnirea.

Conferinţa de presă care ar fi trebuit să aibă loc la sfârşitul reuniunii a fost anulată, eveniment rar pentru Eurogroup.

Nu avea rost să susţinem o conferinţă de presă pentru că ministrul austriac de Finanţe a anunţat deja acordul în timp ce reuniunea era încă în desfăşurare“, a spus Juncker jurnaliştilor, în timp ce aştepta liftul la hotel.

Fekter a declarat anterior anunţului oficial că guvernele ţărilor din zona euro au convenit plafonarea capacităţii fondurilor de urgenţă la 800 de miliarde de euro, respingând cereri pentru resurse mai ample destinate protejării statelor cu probleme împotriva crizei datoriilor.

Miniştrii de Finanţe urmau să discute vineri numirea unui nou membru în consiliul guvernatorilor BCE, după expirarea mandatului spaniolului Jose Manuel Gonzalez-Paramo, principalul candidat fiind Yves Mersch, şeful băncii centrale din Luxemburg.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  learningfromdogs.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *