Jürgen Roth, despre cum a penetrat criminalitatatea organizata economia legala: ”Economia gangstereasca. Cum ne cumpara criminalitatea organizata”

Cand structurile criminale si practicile lor penetreaza masiv finantele si economia legala, sub ochii inchisi sau ingaduitori ai unor politicieni, atunci sistemul de valori democratice e in pericol.

Jürgen_Roth„Economia gangstereasca nu e in fond altceva, decat faptul ca segmente ale economiei si ale elitei politice se supun presiunii mafiote, dezamorsandu-se astfel constitutia democratica. Sectoare ale economiei coopereaza cu gangsteri, cu sindicate criminale, pentru a obtine profit. E absolut indiferent, daca banul e murdarit cu sange”Astfel explica jurnalistul de investigatii Jürgen Roth premisa cartii sale, cu titlul socant Economia gangstereasca, HotNews.ro.

Economia gangstereasca. Cum ne cumpara criminalitatea organizata (“Gangsterwirtschaft. Wie uns die organisierte Kriminalität aufkauft”) a aparut pentru prima data la editura Eichborn, in 2010. La finele anului trecut, in 2012, cartea a fost completata si actualizata, aparand la Heyne Verlag din München. Autorul s-a nascut in 1945 si locuieste la Frankfurt, e un renumit ziarist si autor de investigatii. Atentia lui s-a indreptat nu doar asupra Germaniei (Der Deutschland-Clan -2006, Anklage unerwünscht – 2007, Mafialand Deutschland -2009) ci si, in ultimii ani, tot mai mult spre Austria, Rusia, tarile din Balcani si Europa de Est.

Interviul acordat de scriitor poate fi accesat AICI.

Sursa: HotNews.ro (Dani Rockhoff)
Foto: de.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.