Jurnalistul Adrian Bucur ii cere premierului Ponta reevaluarea angajatilor TVR

Jurnalistul Adrian Bucur, de la  TVR, i-a adresat o scrisoare deschis apremieruui Victor Ponta, in care arata ca evaluarea personalului televiziunii publice s-ar fi facut pe criterii indoielnice.  Redam , in continuare, continutul scrisorii, asa cum a fost transmisa catre redactia caleaeuropeana.ro:

“Domnule Prim Ministru,

TVR este astazi cel mai trist loc din Romania. Jurnalistii de televiziune consacrati si-au primit Notele!  Si precum in romanele lui Kafka, nu Publicul a notat , ci Evaluatorii. Prin urmare…

Doamna Eugenia Voda (Profesionistii) nu este de nota 10 . E de nota 8. Reporterul anonim de la stiri care isi petrece revelioanele cu sefii e de 10. Eugen Sobaru, care s-a aruncat de la balcon pentru drepturile noastre, este de 4. Dar sotia Evaluatorului de la stiri e de 9,5. Culmea ironiei, si ea lucreaza tot la stiri! Dl. Radu Calin Cristea, vocea treaza de la Europa Libera e de nota 8, iar Leonard Miron, unul dintre pionerii divertismentului in Romania,  e de 6. In schimb, sefa defunctului canal de propaganda  PDL, TVR Info e de 9, 5. La fel si locotenentii fostei conduceri…

 Cu totii am fost evaluati, masurati, notati, triati. De acord! Orice om rezonabil conchide ca “Oltchim-ul” media trebuie restructurat! Dar dupa ce criterii? Si cine sunt oamenii care ne aleg si ne decid destinele? Au ei calitatea, profesionalismul si probitatea morala de a decide cine ramine? Minima moralia… unde e, exista!?

                Am militat la defunctul TVR Info pentru echidistanta si corectinudine. N-am inteles niciodata cum pe un canal al postului public de televiziune  poti face partizanat in asa hal! Si pentru ca tot n-am inteles  am fost pus la colt, aratat cu degetul, scos din prime-time si pus sa vorbesc despre agricultura tarii, marginalizat  si … amenintat.  Cu bataia, in scara blocului!

 Nu cer medalie pentru asta. Cum nu au facut-o nici romanii care au iesit in strada in acel ianuarie de neuitat. Cred doar ca mi-am facut datoria de jurnalist  si de cetatean. Va spun doar ca sunt dezamagit. Si doare al naibi de tare, caci azi am vazut oameni plingind, indignati, revoltati.  Erau oamenii de valoare din TVR, cei onesti, profesionistii. Dar fara pile si relatii. Si care nu sunt “ yesmeni”.

Cereti , va rog , Reevaluarea selectiei facute in TVR. Eu, si altii ca mine, credem inca in puterea de simbol a Televiziunii Publice.  Iar ea rezida tocmai in calitatea si profesionalismul  oamenilor  ei.

Domnule Prim Ministru, l-am intrebat in anul 2006 pe premierul Tony Blair, intr-o scrisoare, de ce Romania e ponegrita si vazuta ca tara de mina a doua. Si l-am rugat sa nu ne taie aripile inainte de aderare. Mai ales noua, tinerei generatii.  Mesajul lui e mai actual ca oricind:  sa crezi, sa poti, sa faci!

 

Cu respect,

Adrian Bucur

 

Domnului Prim Ministru al Romaniei, Victor Ponta”

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *