Barroso: Interesul CE pentru dosarele de corupţie ale politicienilor nu ţine de afilierea politică

barrosoComisia Europeana (CE) monitorizeaza progresele realizate in anumite cazuri de coruptie la nivel inalt si solicita periodic autoritatilor romane informatii actualizate pentru a evalua indeplinirea obiectivelor de referinta din MCV. CE nu incearca sa exercite presiuni asupra procesului juridic din Romania si nu alege cazurile pe care le monitorizeaza in functie de afilierea politica a persoanelor investigate, ci de gravitatea si natura cazului. Aceste precizari sunt facute de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in raspunsul sau scris, din 16 ianuarie 2013, la o intrebare adresata de eurodeputatul roman Adrian Severin, informeaza Agerpres, potrivit EurActiv.ro.

Intrebarea eurodeputatului Adrian Severin, datata 16 noiembrie si formulata in baza articolului 117 din Regulamentul de procedura al Parlamentului European (PE), se refera la o scrisoare din 10 octombrie a secretarului general al CE, Catherine Day,adresata ministrului de justitie Mona Pivniceru, prin care oficialul european cere informatii privind stadiul actual si viitorii pasi procedurali in mai multe cazuri concrete de coruptie la nivel inalt.

“Care este temeiul legal in baza caruia cere detalii referitoare la cazuri in curs de judecare? Este aceasta o exceptie sau o schimbare in pozitia Comisiei? In ce masura se poate evita ca asemenea cereri sa fie percepute drept presiuni ilegitime asupra justitiei romanesti si incalcari ale principiilor statului de drept?”, se intereseaza eurodeputatul roman in intrebarea sa.

Mai multe informatii aici.

Sursa: EurActiv.ro
Foto: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.