Băsescu: Avem ministru în funcţie condamnat. Justiţia nu mai are frică de politicieni

intalnire cu societatea civilaPreşedintele Traian Băsescu a declarat, la Chişinău, că faptul că în România a fost condamnat “un ministru în funcţie”, precum şi un fost prim-ministru, arată că justiţia nu mai are frică de politicieni şi a început să funcţioneze corect de câţiva ani.

“Sunt foarte mulţi politicieni care nu îşi dau seama ce înseamnă independenţa şi corectitudinea justiţiei. Şi în România nu suntem sfinţi din punctul ăsta de vedere. Încă există tendinţe de a controla tronsoane din justiţie sau oameni din justiţie. Dar, perioada în care justiţia era sub control politic în România a trecut, sper să nu se mai întoarcă niciodată”, a declarat Băsescu, la o întâlnire cu reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldova, citat de Mediafax.ro.

“Avem un ministru în funcţie condamnat zilele trecute. Deci, justiţia nu mai are frică de politicieni, ceea ce este foarte bine şi arată populaţiei că ceea ce scrie în Constituţie nu este vorbă goală, adică nimeni nu este mai presus de lege”, a subliniat preşedintele.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: Atelier HDFX Studio

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *