Guvernul francez sesizeaza justitia, dupa ce un viceprimar ar fi afirmat despre romi: Hitler nu a putut omori destui

FranceGuvernul francez va sesiza justitia pentru “apologia crimelor impotriva umanitatii”, dupa ce un viceprimar a afirmat despre romi ca “Hitler nu a putut omori destui”, scrie AFP,potrivit HotNews.

Afirmatiile lui Gilles Bourdouleix sunt “inadmisibile”, a afirmat marti ministrul de Interne, Manuel Valls, care a apreciat ca acesta ar trebuit sa fie “sanctionat foarte dur de justitie”.

Gilles Bourdouleix, viceprimar UDI (centru dreapta) in Cholet, o localitate in vestul Frantei unde nomazii s-au instalat ilegal duminica pe un teren proprietate privata, a provocat reactii dure dupa ce Le Courrier de l’Ouest a publicat declaratiile sale legate de nomazi.

Pe site-ul acestui cotidian, viceprimarul este auzit strigand, intr-o atmosfera de vacarm – “legea se aplica”. Apoi, cu o voce mai inceata, dupa ce nomazii au folosit salutul nazist la adresa sa, a adaugat: “Hitler nu a putut omori destui”. Cotidianul precizeaza ca in acel moment Bourdouleix era “excedat de saluturi naziste” si de “acuzatii de rasism”. Luni dupa-amiaza, tiganii au parasit locul. Afirmatiile viceprimarului au antrenat numeroase reactii de indignare.

Sursa: HotNews.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.