Ponta, către noii procurori şefi ai României: Să aplicaţi legea indiferent despre cine e vorba

victor pontaPremierul Victor Ponta, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc şi preşedintele CSM, Oana Schmidt Hăineală, precum şi membrii Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, au participat, în această dimineaţă, la sediul Ministerului Public, la ceremonia de instalare în funcţii a noilor procurori-şefi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

„Nu aveți datorie la nimeni, nici la cel care v-a propus, nici la cine s-a numit. Să nu vă uitați mult la televizor, să vă țineți de dosare. Să aplicați legea indiferent despre cine e vorba, să nu mă auziți vorbind de dosare politice. Nu mai vreau scena de anul trecut cu procurori din vacanță care anchetează oameni de la țară. În partea bugetară vom face ca să aveți condiții bune. Nu e mai rău decât să ai șefi interimari”, a spus premierul.

Laura Codruţa Kovesi, propusă la şefia DNA, Bogdan Licu, propus prim-adjunct al procurorului general, şi Codruţ Olaru, propus în funcţia de adjunct al procurorului general, Tiberiu Niţu, propus pentru funcţia de procuror general al Românei, Alina Bica, propusă la şefia DIICOT, şi Elena Hosu, propusă procuror-şef adjunct la DIICOT, au primit avizul ieri din partea președintelui.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.