Ponta renunță la Kovesi. Noul ministru al Justiției se va ocupa de numirea şefilor la DNA şi Parchetul General

victor pontaPremierul Victor Ponta a renuntat sa numeasca sefi la Parchetul General si DNA dupa intalnirea cu sectia de procurori a CSM, care l-a anuntat ca prefera selectie, in loc de numiri directe, potrivit RomaniaLibera.ro.

Ponta a spus ca va numi un ministru al Justitiei, propus de liberali, care va organiza selectia. Oana Schmidt Haineala, presedintele CSM a anuntat ca se prefera organizarea unei selectii transparente, asa cum recomanda si Comisia Europeana.

“Noi am cerut selectie; vrem standarde si criterii de selectie in functie de portofoliu : rezultate, experienta manageriala, integritate. Nu s-a pronuntat nici un nume, noi am spus care sunt exigentele sistemului. A fost opinie comuna a sectiei de procurori” a declarat Oana Schmidt Haineala, potrivit sursei citate.

“Eu am propus sa fac nominalizari directe, dar sectia de procurori nu a fost de acord, care a invocat si recomandarile Comisiei Europene, iar eu respect solicitarea sectiei de procurori” a spus Ponta.

Sursa: RomaniaLibera.ro
Foto: gov.ro

One Response to Ponta renunță la Kovesi. Noul ministru al Justiției se va ocupa de numirea şefilor la DNA şi Parchetul General

  1. Pingback: Ponta s-a razgandit. Laura Codruţa Kovesi - propusă la şefia DNA; Tiberiu Niţu - procuror general | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.