Surse: Mona Pivniceru şi Catherine Day, secretarul general al Comisiei Europene au avut discuţii tensionate la Bruxelles

Mona_PivniceruMinistrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a discutat, joi seară, la Bruxelles, cu secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day.

Potrivit unor surse citate de Hotnews şi preluate de RomaniaLibera.ro, întâlnirea dintre cele două a durat mai puţin de o oră, în condiţiile în care s-a desfăşurat cu translator.

În timpul discuţiei, Catherine Day şi-a manifestat preocuparea faţă de posibilele modificări la statutul procurorilor, de numirea viitorilor şefi din Parchete şi de intrarea în vigoare a noilor Coduri.

Se pare că în timpul discuţiilor au apărut mai multe momente tensionate, susţin sursele citate, care au explicat că Pivniceru nu se bucură de credibilitate la Bruxelles.

Ulterior, Ministerul Justiţiei a confirmat, într-un comunicat de presă remis, vineri, că Mona Pivniceru s-a întâlnit, joi, cu Secretarul General al Comisiei Europene, Catherine Day, şi Secretarul General adjunct, Michel Servoz.

“În dimineaţa zilei de joi, 17 ianuarie 2013, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a avut la Bruxelles o întâlnire oficială cu Secretarul General al Comisiei Europene, Catherine Day, şi Secretarul General adjunct, Michel Servoz. În cadrul discuţiilor au fost reiterate soluţiile la problemele generale ale sistemului judiciar românesc avute în vedere de ministrul Justiţiei în cadrul noului său mandat.” se arată pe site-ul Ministerului Justitiei.

 

Sursa: RomaniaLibera.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.