Traian Băsescu: Am semnat decretele pentru procurorii şefi

traian basescuPreşedintele Traian Băsescu a anunţat, miercuri, că a semnat decretele de numire în funcţii pentru toţi cei şase procurori nominalizaţi la funcţiile de conducere din Parchete, potrivit Mediafax.

Declarațiile președintelui:

– “În ceea ce priveşte cele şase propuneri făcute de ministrul Justiţiei, am emis decret pentru nominalizarea tuturor celor şase”, a declarat şeful statului, în conferinţa de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

– “Şi mesajele mele în discuţiile cu toţi cei şase, având în vedere că se află la vârful Parchetelor şi direcţiilor celor mai importante din Parchetul General, au fost următoarele: primul şi cel mai important să facă echipă. Al doilea lucru pe care l-am cerut a fost să ridice nivelul calitativ şi cantitativ al luptei anticorupţie, mai ales al corupţiei la nivel înalt”

– Întotdeauna între mine şi ministrul Justiţiei a existat o discuţie înainte de numirea procurorilor. În cazul procurorilor propuşi de doamna Pivniceru, am respins propunerile pentru că această discuţie nu a avut loc.

 – Tiberiu Niţu şi-a luat o obligaţie faţă de mine. Eu nu pot să-l destitui pentru că i-am dat mandat pe 3 ani, dar dânsul trebuie să îmi răspundă la aceste întrebări: cine a decis politic ca Armata să iasă în stradă cu muniţie de război şi cine a decis ieşirea în stradă a Gărzilor patriotice.
Sursa: Mediafax.ro
Foto: presidency.ro
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.