Transparency International România: Sănătatea, justiţia, poliţia, educaţia – cele mai mari consumatoare de mită

bani coruptieSănătatea, justiţia, poliţia şi educaţia sunt domeniile cele mai mari „consumatoare de mită”, 1 din 7 români declarând că în ultimele 12 luni a plătit mită în sistemul medical şi 1 din 50 în sistemul de învăţământ, conform Barometrului Global al Corupţiei, lansat, marţi, de Transparency International România.

Potrivit unui comunicat al TI România remis presei, conform aceluiaşi barometru, românii consideră că măsurile anticorupţie ale Guvernului Ponta sunt cu 5% mai eficiente decât cele ale Guvernului Boc-Ungureanu.

„Cu toate acestea, sănătatea, justiţia, poliţia şi educaţia rămân cele mai mari consumatoare de mită din partea populaţiei. Astfel, 1 din 7 români declară ca în ultimele 12 luni a plătit mită în sistemul medical şi 1 din 50 de români a plătit mită în sistemul de învăţământ, în condiţiile în care tinerii şcolarizaţi reprezintă 20% populaţia ţării”, se arată în comunicatul citat.

Acelaşi studiu arată că cel puţin unuia din patru români i s-a cerut mită în ultimul an, în timp ce 71% dintre aceştia au refuzat să o plătească.

Sursa: EVZ.ro
Foto: freefoto.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.