Kaushik Basu, noul economist şef al Băncii Mondiale

Banca Mondiala l-a desemnat, miercuri, pe Kaushik Basu, un fost consilier economic al guvernului indian, in functia de economist sef, plasand un nou candidat dintr-o tara emergenta intr-o pozitie cheie la institutia financiara internationala, potrivit unui comunicat remis catre presa.

Kaushik Basu este al doilea economist sef al Bancii Mondiale care provine dintr-o tara in curs de dezvoltare si il inlocuieste pe chinezul Justin Lin, al carui mandat a expirat la data de 1 iunie, transmite Reuters.

Detinator al unui doctorat la London School of Economics, Kaushik Basu beneficiaza in prezent de un concediu din functia de profesor de economie si studii internationale la Universitatea Cornell din New York.

In ultimi ani, tarile emergente au facut presiuni pentru a avea o prezenta mai mare la Banca Mondiala si Fondul Monetar International. Incepand cu luna octombrie, Kaushik Basu va ocupa pozitia de economist sef al Bancii Mondiale, al carui presedinte este coreeanul-american Jim Yong Kim, care a preluat si el mandatul de presedinte in urma cu doua luni.

Sursa: Business24.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.