Kelemen Hunor: Retragerea distincției Ordinului Național “Steaua României” eurodeputatului Laszlo Tokes, inoportună

kelemen hunorPreședintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră inoportună o eventuală retragere a Ordinului Național “Steaua României” în cazul europarlamentarului Laszlo Tokes.

Medaliat el însuşi cu această distincţie, Kelemen Hunor a afirmat joi pentru RFI că a trimis în cursul zilei de miercuri o scrisoare către Cancelaria Ordinelor la Preşedinţia României cu privire la eurodeputatul Laszlo Tokes, susţinând importanţa libertăţii de exprimare – un drept garantat prin Constituţie.

“Cel mai important lucru este că trebuie să ne obişnuim că există libertate de exprimare. Acest lucru înseamnă că poţi să fii de acord sau nu poţi să fii de acord. Fiecare are dreptul constituţional să spună lucruri aşa cum crede el, indiferent dacă noi suntem sau nu suntem de acord. Nu ar trebui retras acest ordin pe motivele enumerate de către cei care au iniţiat acest lucru. În acest sens am trimis ieri o scrisoare către Cancelaria Ordinelor la Preşedinţia României (…) pentru că şi eu sunt purtător al acestui Ordin. Am spus legat de subiect că nu consider un astfel de demers oportun. Dacă ai dat Ordinul “Steaua României” pentru meritele din Revoluţie pentru eurodeputatul Tokes, nu poţi să retragi pentru alte lucruri”, a declarat liderul UDMR.

Membrii Ordinului Naţional “Steaua României” se întrunesc joi, la Palatul Cotroceni, în cadrul Adunării Generale pentru alegerea Consiliului de Onoare, forul care va decide dacă trebuie să-i fie retrasă înalta distincţie europarlamentarului Laszlo Tokes.

Sursa: Cotidianul.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.