Kim Jong-Un a efectuat o vizită secretă la o unitate militară aflată la granița cu Coreea de Sud. Phenianul amenință cu “represalii nemiloase”

Kim Jong-Un a efectuat o vizită secretă la o unitate militară aflată în apropiere de frontiera cu Coreea de Sud, eveniment care nu a fost acoperit de mass-media nord-coreene informează surse ale guvernului de la Seul, citate de Yonhap, informează Agerpres.

La începutul lunii august, Kim a efectuat o inspecție care nu a fost acoperită de mass-media de stat la respectiva unitate militară, amplasată la aproximativ 1 km distanță de un punct de grăniceri al Coreei de Sud (GOP) în partea centrală a frontierei dintre cele două Corei.

Nu se cunosc detalii legate de activitatea întreprinsă acolo, dar armata sud- coreeană a apreciat că această inspecție iese din tiparele obișnuitului, fiind vorba despre un demers ascuns în eventualitatea unor provocări tactice din partea Coreei de Nord.

Un responsabil militar sud-coreean afirmă că unitatea de frontieră inspectată de Kim este înconjurată de zone montane și cursuri de apă, un cadru natural ce favorizează posibilitatea unor provocări din partea armatei nord-coreene.

Vizita secretă a lui Kim Jong-Un ar fi avut loc înainte de 14 august, când acesta a inspectat postul de comandă al forțelor strategice. În acea perioadă, liderul de la Phenian a anunțat amânarea lansării unor rachete înspre zona insulei americane Guam.

Președintele Coreii de Sud, Moon Jae-in, a avertizat luni regimul de la Phenian să nu se folosească de exercițiile militare comune americano-sud-coreene ca pretext pentru provocări, afirmând că aceste manevre sunt pur defensive.

Moon a făcut această declarație în timpul unei reuniuni a cabinetului său de miniștri, în contextul în care Coreea de Sud și SUA au început luni exercițiul anual ”Ulchi Freedom Guardian” (UFG), denunțat în repetate rânduri de Coreea de Nord drept o repetiție pentru o invazie a țării.

Coreea de Nord a amenințat că exercițiile militare la care participă SUA și Coreea de Sud reprezintă „un comportament necugetat care conduce situația într-o fază incontrolabilă a unui război nuclear”, amenințând cu “represalii nemiloase”.

“SUA vor fi în întregime responsabile pentru consecințele catastrofale provocate de astfel de manevre de război agresive pentru că au ales confruntarea militară (cu Coreea de Nord)”, a afirmat un purtător de cuvânt al armatei nord-coreene într-o declarație difuzată în limba engleză de KCNA.

Tensiunile dintre Phenian și Washington s-au intensificat după ce președintele american Donald Trump și regimul de la Phenian au făcut schimb de declarații belicoase, sugerând posibilitatea unor atacuri militare.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *