Klaas Knot: Germania este principalul obstacol în calea creșterii fondului de urgență

Klaas Knot, membru al consiliului de guvernare a Băncii Centrale Europene, a declarat că Germania ar trebui să susțină creșterea fondului european de urgență pentru a ajuta la soluționarea crizei datoriilor suverane care afectează regiunea economică, scrie publicatia electronica Adevarul.ro.

Principalul obstacol este reprezentat de Germania, nu de Olanda”, a declarat Knot în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune publică olandez, citat de agenția de știri Bloomberg si preluat de Adevarul. „Cred că avem nevoie de mai mulți bani și vom încerca, în timpul care ne-a mai rămas, să-i convingem pe colegii noștrii germani de acest lucru”, a continuat acesta.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, s-a opus cererilor de creștere a fondurilor disponibile facilității de urgență, respingând avertismentele conform cărora suma curentă este insuficientă pentru a sprijini state precum Italia sau Spania. Germania s-a concentrat, în schimb, asupra promovării disciplinei bugetare drept cel mai bun mijloc de a controla criza datoriilor suverane, aflată, în prezent, în al treilea an, completeaza Adevarul.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto: ecb.int

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.