Connect with us

POLITICĂ

UPDATE VIDEO&TEXT Klaus Iohannis, alături de Angela Merkel: Relația transatlantică nu este o opțiune politică sau diplomatică, ci este la baza civilizației noastre

Published

on

Președintele Klaus Iohannis a început luni o vizită oficială la Berlin, a doua de la preluarea mandatului prezidențial, și va avea întrevederi cu cancelarul german, Angela Merkel, și cu președintele Frank-Walter Steinmeier.

UPDATE – VIDEO&TEXT

Klaus Iohannis a fost primit de către Angela Merkel la sediul Cancelariei Federale din Berlin, conform programului oficial. Cei doi lideri urmează să susțină o declarație comună de presă de la ora 14.00.

LIVE TEXT

Angela Merkel:

– Îi mulțumesc lui Klaus Iohannis pentru vizita care are loc într-un context aniversar – 50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice la nivel de ambasadă, 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea şi parteneriatul în Europa dintre România şi Germania, precum şi 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

– Îi mulțumesc președintelui României pentru că a semnat în cartea de condoleanțe deschisă în memoria lui Helmut Kohl.

– Am abordat și relațiile economice și am vorbit și despre digitalizare.

– Am reliefat faptul că după aderarea la UE, România a făcut pași importanți pentru reforme.

– România a făcut progrese de la aderarea la UE, inclusiv în ceea ce privește lupta anticorupție. Dacă slăbește această luptă, va trebui să chestionăm acest lucru. E important ca aceste reforme să continue, știu că președintele Iohannis le susține și îi mulțumesc.

– România și Germania au poziții comune în ceea ce privește lupta împotriva terorismului, politica privind migrația. Am căzut de acord că e nevoie de un spirit de cooperare, pentru că nu vom rezolva situația din Siria, Libia, dacă nu vom coopera.

Klaus Iohannis:

– Mulțumesc că am avut posibilitatea astăzi să vorbim despre probleme importante și pentru această întâlnire deosebit de bună.

– Am început astăzi o vizită de lucru în Germania.

– Primul lucru pe care l-am făcut a fost să semnez în cartea de condoleanțe pentru decesul fostului cancelar german Helmut Kohl.

– Avem anul acesta toate motivele să ne întâlnim, să discutăm și să celebrăm 50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice la nivel de ambasadă, 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea şi parteneriatul în Europa dintre România şi Germania, precum şi 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

– Atunci, acest lucru s-a întâmplat sub președinția germană a Consiliului Uniunii Europene.

– Relația cu Germania este una de importanță strategică, privilegiată și una dintre cele mai bune relații pe care le avem.

– Doamna cancelar și cu mine ne-am propus să păstrăm acest lucru și să îmbunătățim relația.

– Investițiile germane în România sunt cele mai mari și arată că suntem apropiați politic, dar și economic.

– Importanța minorității germane din România și a comunității românești din Germania a fost subliniată de amândoi dintre noi.

– Amândoi suntem de părere că proiectul european este cel mai valoros proiect: trebuie continuat și aprofundat.

– Trebuie să găsim cele mai bune căi de a face UE mai bună, de a ne reconecta cu cetățeanul european și de a furniza securitate.

– În acest context am menționat tema spațiului Schengen și doamna cancelar mi-a transmis să discut și cu alți parteneri europeni pentru a ne apropia cât mai rapid de o soluționare.

– A fost abordată și tema președinției române a Consiliului și ne așteaptă teme grele: se finalizează Brexit-ul, va fi negociat bugetul.

– Am discutat despre relația transatlantică și am relatat pe scurt cum a decurs vizita pe care am efectuat-o la Washington și am căzut de acord că rămânem pe aceeași idee, comună și importantă: relația transatlantică este vitală, UE este importantă pentru SUA și SUA este importantă pentru UE.

– Suntem de părere că UE nu trebuie să dubleze NATO.

– Am discutat în detaliu despre securitatea la Marea Neagră. Este un spațiu vital atât pentru UE, cât și pentru NATO.

Întrebări din partea presei:

Întrebare privind situația de la București și Europa cu mai multe viteze

Angela Merkel:

– Noi dorim ca statul de drept să fie întărit în România, dar ceea ce se întâmplă la București este problema internă a României.

– Referitor la Europa cu două viteze; acest lucru este înțeles greșit. Nu există nicio excludere a vreunui grup de state, cu toții avem dreptul de a participa la toate proiectele Uniunii.

– Europa cu mai multe viteze nu este împotriva nimănui și toate statele au dreptul de a participa. Un exemplu este procuratora europeană.

Klaus Iohannis:

– La tema cu două viteze nu este cazul să adaug multe. Problema ca atare nu mai există așa cum a apărut ea. A fost, parțial, o chestiune de definiție și de comunicare. Pentru țările din Vest a fost important ca nimeni să nu poată bloca anumite proiecte, iar pentru noi, cei din est, a fost important să nu fim excluși din niciun proiect în care ne dorim să participăm.

– În ce privește criza politică de acasă, în mod natural doamna cancelar nu dorește să exprime o opinie, dar am avut o scurtă discuție pe această temă.

– Am transmis mesajul că avem o criză în interiorul coaliției guvernare, dar că România este o țară stabilă, cu o economie sustenabilă și că am solicitat coaliției să își rezolve problemele.

Întrebare privind Brexit și începerea negocierilor UE-Marea Britanie

Angela Merkel:

– În privința Brexit, statele UE-27 vor acționa unitar. Eu doresc să avem un acord în interes comun, iar interesele celor 27 vor fi formulate foarte clar.

Klaus Iohannis:

– În tema Brexit pot să spun că totul arată că UE-27 va acționa în comun. Ne-am pus de acord și le-am comunicat și autorităților britanice că ne dorim o abordare secvențială: să avem o retragere ordonată și apoi să stabilim bazele relației viitoare.

Întrebare privind relația transatlantică

Angela Merkel:

– Trebuie să spunem că în UE avem o serie de eforturi în planul apărării, acolo unde dorim să cooperăm mai strâns. Aceasta este o completare a activității NATO. Noi europenii dorim să fim integrați în NATO. Noi vom menține aceeași linie în relația transatlantică.

– Există, într-adevăr, probleme cum ar fi retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris.

Klaus Iohannis:

– Relația UE-SUA trebuie să fie una foarte bună. Am subliniat acest lucru și cu ocazia recentei mele vizite la Washington și cred că acest mesaj este important și trebuie transpus în practică.

– Nu este cazul să optăm între UE și NATO sau între UE și SUA. Acest lucru este imposibil.

– Pe de altă parte trebuie să fim realiști că au apărut sincope, însă toată lumea se străduiește să rezolve acest lucru.

– Relația transatlantică nu este o opțiune politică sau diplomatică, ci este la baza civilizației noastre și trebuie păstrată ca atare.

– A merge pe slăbirea relației este o eroare foarte mare. Europa are nevoie de America și invers. 

Întrebare privind situația de la București

Klaus Iohannis:

– Am avut o discuție pe această temă, cred că am reușit să transmit mesajul că avem o criză în cadrul coaliției de guvernare, dar că România este o țară stabilă, solidată și cu o economie funcțională.

– Este o criză a partidului de guvernământ. Politica europeană sau politica externă a României nu va fi influențată. Este vorba despre domenii pe care eu le reprezint. Toți politicienii cred că avem nevoie de o politică exernă solidă.

Vizita în Germania va avea loc în contextul în care în acest an se împlinesc 50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice la nivel de ambasadă, 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea şi parteneriatul în Europa dintre România şi Germania, precum şi 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. 

Aceasta va fi prima reuniune dintre Iohannis și Merkel după ce șeful statului a efectuat o vizită la Washington și s-a întâlnit la Casa Albă cu Donald Trump, afirmând că România este un pilon transatlantic care se dedică unor relații puternice UE-SUA, deoarece o Uniune Europeană și un NATO puternice fac și Statele Unite mai puternice. În prezența lui Iohannis liderul SUA a afirmat, în premieră, angajamentul SUA pentru articolul 5 din cadrul NATO, o precizare importantă având în vedere declarațiile Angelei Merkel, conform cărora europenii trebuie să își ia destinul în propriile mâini.

În Germania, alături de întrevederile bilaterale cu Angela Merkel și Frank-Walter Steinmeier, șeful statului va participa și la o ceremonie de comemorare a victimelor refugiului și expulzării, acolo unde va susține discursul principal al reuniunii. Vizita începe luni, 19 iunie, și se va încheia miercuri, 21 iunie. Ulterior, Klaus Iohannis și Angela Merkel se vor întâlni și la Consiliul European de vară de la Bruxelles (22-23 iunie), acolo unde președintele are programată și prima întâlnire bilaterală cu noul președinte al Franței, Emmanuel Macron.

Conform programului anunțat de Administrația Prezidențială, șeful statului va fi primit luni, la ora 13.00 (ora României) de Angela Merkel, iar la ora 14.00 vor susține declarații comune de presă.

Întrevederea cu președintele Frank-Walter Steinmeier va avea loc de la ora 18.30.

Klaus Iohannis, distins cu Medalia Sf. Gheorghe în Germania pentru angajamentul său politic în favoarea proiectului european

În ceea ce privește a doua zi a vizitei – 20 iunie – Klaus Iohannis va participa la sediul Ambasadei României de la Berlin la momentul festiv dedicat decernării Ordinului „”Sfântul Gheorghe” de către Hans-Joachim Frey, Directorul artistic şi Președintele Balului Operei ,,Semper’’ din Dresda. Distincția, anunțată încă din luna februarie, este acordată în semn de apreciere pentru angajamentul politic continuu al președintelui în favoarea proiectului european şi a valorilor sale.

În aceeași zi, președintele va participa la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului și expulzării, la Muzeul Istoric German, acolo unde va susține alocuțiunea principală.

Marți, de la ora 20.00, Iohannis va participa, la Ambasada României de la Berlin, la momentul aniversar dedicat aniversării relațiilor bilaterale româno-germane: Expoziție fotografică și documentară dedicată aniversărilor din 2017 în relațiile bilaterale româno-germane „50-25-10: România-Germania-Uniunea Europeană. Trei repere într-o istorie comună“.

Citiți și De la Washington la Berlin: După întrevederea cu Donald Trump, Klaus Iohannis merge în Germania pentru a discuta cu Angela Merkel și cu noul președinte, Frank-Walter Steinmeier

Urmăriți aici Corespondența CaleaEuropeană.ro – Prima vizită oficială a lui Klaus Iohannis la Berlin (2015)

Vizita lui Klaus Iohannis la Berlin, a treia de la preluarea mandatului și a doua vizită oficială, va reprezenta un prilej pentru un schimb de opinii asupra unor subiecte importante precum aprofundarea relației bilaterale româno-germane și temele aflate în prim-plan pe agenda internațională și pe agenda europeană.

Președintele s-a aflat ultima oară la Berlin pe 9 septembrie anul trecut, înainte de reuniunea UE-27 de la Bratislava, acolo unde a participat la un format multilateral de discuții politice la nivel înalt privind viitorul Europei alături de liderii a trei țări fondatoare ale UE: cancelarul Germaniei și premierii Belgiei și Luxemburgului.

În calitate de președinte al României, Iohannis a efectuat o vizită și la Munchen, acolo unde a participat la Conferința de Securitate, forum internațional de tradiție în domeniu de peste cinci decenii. Totodată, pe parcursul mandatului, șeful statului s-a aflat și la Kiel, acolo unde a fost distins cu Premiul “Hermann Ehlers” pentru “sprijinirea statului de drept şi a luptei anticorupţie”.

.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și doctorand în domeniul reasigurării strategice a NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

POLITICĂ

Președintele Klaus Iohannis se vaccinează astăzi împotriva COVID-19 la Spitalul Militar Central “Dr. Carol Davila”

Published

on

© Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis se va imuniza anti-COVID, vineri, la ora 10:00, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, informează Administraţia Prezidenţială.

Marţi, şeful statului a anunţat că se va vaccina anti-COVID, public, pentru a marca începutul celei de a doua etape a campaniei de imunizare.

“Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic aşa, în ghilimele, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost, probabil, mesajul greşit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului de învăţământ, a persoanelor de peste 65 de ani şi a persoanelor cu comorbidităţi, cu boli cronice, dar şi a personalului numit esenţial, de exemplu Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe. Şi pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri”, a precizat Iohannis, într-o conferință de presă.

Un anunț similar a fost făcut și de premierul Florin Cîțu, care a anunțat că se va vaccina, sâmbătă, 16 ianuarie.

Coordonatorul campanie naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că platforma online unde se pot înscrie românii care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare va fi disponibilă vineri, de la ora 15:00. Acesta a precizat și modalitatea în care se pot face înscrierile pentru vaccinul împotriva COVID-19.

Vaccinarea începe de vineri în centrele medico-sociale, iar celelalte categorii de persoane care se pot înscrie de vineri pentru vaccin vor fi programate începând de luni, 18 ianuarie.

Persoanele eligibile pentru a fi vaccinate în etapa a două a campaniei sunt: beneficiarii din centrele sociale, persoanele care au peste 65 de ani, persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imuno-depresie, HIV-SIDA, persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice.

Potrivit lui Gheorghiță, din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase.

Pe lista persoanelor care vor fi vaccinate în etapa a doua face parte și personalul din mass-media, “cei care efectuează reportaje în unități medicale”.

Campania de vaccinare în România și în Uniunea Europeană a debutat la 27 decembrie, într-un gest simbolic de unitate între toate statele membre ale UE.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) este de 108.294.

Continue Reading

POLITICĂ

Ministrul Nicolae Ciucă a discutat cu șefii comisiilor parlamentare de apărare despre revizuirea legislației privind securitatea națională

Published

on

© MApN

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit, miercuri, cu preşedinţii celor două Comisii ale Parlamentului pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, senatorul Nicoleta Pauliuc şi deputatul Constantin Şovăială, cu care a discutat despre evaluarea şi revizuirea cadrului legislativ din domeniul securităţii naţionale, informează MApN într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

“Agenda întâlnirii cu cei doi preşedinţi ai Comisiilor pentru apărare a cuprins discuţii despre iniţiativele legislative susţinute de MApN, care se află în dezbatere parlamentară, despre proiectele legislative pe care ministerul le are în pregătire, precum şi despre unele acţiuni de informare şi documentare la care ar putea participa membrii acestor două comisii. Ministrul Ciucă a solicitat sprijinul celor doi parlamentari pentru a institui un mecanism transparent de consultare pe domeniile care ţin de apărarea şi securitatea României, la care să contribuie experţi din toate instituţiile şi din toate mediile politice, subliniind că este necesară evaluarea şi revizuirea cadrului legislativ din domeniul securităţii naţionale”, se arată în comunicatul menţionat.

Potrivit sursei citate, senatorul Nicoleta Pauliuc a subliniat necesitatea obţinerii consensului politic pe diferitele proiecte legislative care privesc securitatea naţională, astfel încât România să poată asigura şi garanta cetăţenilor săi un climat de securitate.

Citiți și Guvernul solicită Parlamentului să adopte în regim de urgență legea privind achiziția din SUA a sistemelor de lansare rachete antinavă

În discuţiile legate de iniţiativele legislative, ministrul Apărării Naţionale a cerut sprijinul celor doi parlamentari pentru a adopta, în regim de urgenţă, proiectul de lege pentru înzestrarea Forţelor Navale Române cu un sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă.

“De asemenea, ministrul Ciucă a solicitat şi obţinut sprijinul deputatului Constantin Şovăială pentru dezbaterea şi aprobarea în Comisia pentru apărare din Camera Deputaţilor, a PL-x nr. 199/2020, Proiect de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat”, se mai arată în comunicatul MApN. 

Continue Reading

POLITICĂ

Premierul Florin Cîțu anunță că se va vaccina sâmbătă împotriva COVID-19

Published

on

© Guvernul României/ Facebook

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că, în cursul zilei de sâmbătă, se va vaccina, public, anti-COVID-19, la o zi după anunțul președintelui Klaus Iohannis, care a informat că se va vaccina vineri.

Sâmbătă mă voi vaccina şi va fi public“, a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, finalul şedinţei de Guvern.

Vineri începe a doua etapă de vaccinare anti-COVID pentru populaţia cu grad ridicat de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marți, în prima sa conferință de presă de la Palatul Cotroceni în acest an, că se va vaccina anti-COVID-19, public, vineri, în data de 15 ianuarie.

Întrebat dacă a fost generată neîncredere din partea populației în ce privește vaccinul din cauza faptului că niciun lider politic nu s-a vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, șeful statului a apărat decizia de a vaccina, în primul rând, personalul medical aflat în prima linie de luptă împotriva pandemiei.

Nu, nu cred că s-a produs nicio neîncredere, decizia a fost să fie vaccinat în primul rând personalul medical, și acest lucru se întâmplă. Nu am dorit nici eu nici premierul să ne băgăm în față, ar fi fost probabil mesajul greșit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare, în care este prevăzută vaccinarea personalul din învățământ, peste 65 de ani, cu boli cronice, dar și a personalului esențial. Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua eu mă voi vaccina public vineri“, a spus Klaus Iohannis.

Coordonatorul campanie naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că platforma online unde se pot înscrie românii care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare va fi disponibilă vineri, de la ora 15:00. Acesta a precizat și modalitatea în care se pot face înscrierile pentru vaccinul împotriva COVID-19.

Vaccinarea începe de vineri în centrele medico-sociale, iar celelalte categorii de persoane care se pot înscrie de vineri pentru vaccin vor fi programate începând de luni, 18 ianuarie.

Persoanele eligibile pentru a fi vaccinate în etapa a două a campaniei sunt: beneficiarii din centrele sociale, persoanele care au peste 65 de ani, persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imuno-depresie, HIV-SIDA, persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice.

Potrivit lui Gheorghiță, din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase.

Pe lista persoanelor care vor fi vaccinate în etapa a doua face parte și personalul din mass-media, “cei care efectuează reportaje în unități medicale”.

Campania de vaccinare în România și în Uniunea Europeană a debutat la 27 decembrie, într-un gest simbolic de unitate între toate statele membre ale UE.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) este de 108.294.

Continue Reading

Facebook

Dacian Cioloș15 hours ago

Dacian Cioloș, liderul Grupului Renew Europe din PE, recomandă cetățenilor europeni să vadă și să voteze documentarul ”Colectiv“, unul dintre cele trei filme nominalizate la Premiul LUX al Publicului European

ROMÂNIA15 hours ago

MApN: Aproximativ 250.000 de seringi și 100.000 de ace necesare campaniei de vaccinare au fost aduse din Qatar cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI15 hours ago

Fostul președinte Traian Băsescu s-a vaccinat împotriva COVID-19 la Spitalul Militar „Dr. Carol Davila”

Dan Motreanu16 hours ago

Dan Motreanu, vicepreședintele Comisiei pentru siguranță alimentară din PE, cere Comisiei Europene o evaluare a nivelului de autosuficiență alimentară a fiecărui stat membru și elaborarea de planuri de urgență în situații de criză

ROMÂNIA16 hours ago

Marian Petrache: După opt ani de muncă, proiectul din timpul mandatelor mele de președinte al CJ Ilfov, cel de alimentare cu apă, canalizare și stații de epurare, a fost aprobat de Comisia Europeană

ȘTIRI POZITIVE17 hours ago

Maramureșul și Bucovina, recomandate de cotidianul american New York Times ca destinații de vacanță pe timp de pandemie

Eugen Tomac18 hours ago

Eurodeputatul Eugen Tomac salută poziția Comisiei Europene cu privire la inițiativa cetățenească ”Minority Safepack”: A anunțat cât se poate de clar că nu va legifera pe domenii ce nu țin de competența sa

U.E.19 hours ago

Armin Laschet, aliat al Angelei Merkel, a fost ales președinte al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania, ceea ce îl plasează în pole position pentru a deveni următorul cancelar german

ROMÂNIA20 hours ago

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Am vrut să dau un semnal românilor să se vaccineze

Dacian Cioloș22 hours ago

Ivan Patzaichin, însărcinat să conducă procesul de desemnare a viitorului guvernator al Deltei Dunării. Dacian Cioloș: Va forma un grup consultativ reprezentativ care va propune o listă scurtă de candidați

ROMÂNIA20 hours ago

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Am vrut să dau un semnal românilor să se vaccineze

U.E.5 days ago

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan dorește să ”repună pe șine” relațiile Turciei cu UE: Este prioritatea noastră să facem din 2021 un an de succes

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Florin Cîțu: Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua de vaccinare

Gheorghe Falcă3 weeks ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă se va vaccina împotriva COVID-19 și îndeamnă la responsabilitate pentru „noi și cei de lângă noi”: Vaccinarea, testul nostru de maturitate

ROMÂNIA3 weeks ago

Campania de vaccinare anti-Covid în România începe cu asistenta care a preluat primul pacient infectat cu virusul SARS-CoV-2

ROMÂNIA3 weeks ago

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns la Institutul Cantacuzino din Capitală. România va avea 10 milioane de doze de vaccin, 140.000 fiind distribuite săptămânal

ROMÂNIA3 weeks ago

Președintele Klaus Iohannis: Campania de vaccinare anti-COVID-19 începe în România și în toată UE pe 27 decembrie. Vaccinul este sigur și eficient, autorizat la cele mai înalte standarde europene

ROMÂNIA3 weeks ago

Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru noul Guvern: S-a închis ciclul în care ne-am angajat și am promis. Acum, la treabă!

ROMÂNIA4 weeks ago

Guvernul Cîțu a fost învestit de Parlament. Membrii noului Cabinet vor depune jurământul la Palatul Cotroceni

CONSILIUL EUROPEAN4 weeks ago

Angela Merkel, Klaus Iohannis și ceilalți lideri UE fac apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate: Prin eforturi comune și cu ajutorul vaccinului anti-COVID-19 punem baza unui 2021 sigur și prosper

Advertisement
Advertisement

Trending