CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ
LIVE VIDEO Corespondență Specială de la NEW YORK. Klaus Iohannis la ONU
Published
8 years agoon

Președintele Klaus Iohannis dă cel mai important test de politică externă de la alegerea sa în cadrul participării sale la cea de-a 70-a Adunare Generală a Organizației Națiunilor Unite, unde se va întâlni cu cei mai puternici și importanți lideri ai lumii.
CaleaEuropeana.ro transmite LIVE cele mai importante evenimente și declarații din cadrul summitului:
UPDATE 29 septembrie, ora 18.11, ora României
Președintele României și-a susținut cel de-al doilea discurs de la tribuna Adunării Generale a Națiunilor Unite, o alocuțiune în care șeful statului a reamintit momentul aniversar pentru România (60 de ani de apartenență la ONU) și faptul că România a devenit ea însăși furnizor al Asistenţei oficiale pentru dezvoltare pentru țările din vecinătatea noastră după două decenii de beneficiar al acestui program.
Președintele a reiterat implicarea României în operațiunile de menținere a păcii din cadrul ONU, începând cu 1991, iar din 2008, țara noastră deține una dintre cele mai novatoare formule de protecție a refugiaților, fiind gazda primului Centru de Tranzit de Urgență din Timişoara.
Nu în ultimul rând, Iohannis a subliniat sprijinul României pentru inițiativa Franței și a Mexicului de neutilizare a dreptului de veto în situații care au legătură cu atrocități comise împotriva oamenilor și catastrofe umanitar. Totodată, președintele a declarat că „Națiunile Unite trebuie să fie mai puțin tolerante în privința conflictelor prelungite din regiunea Transnistria a Republicii Moldova, Georgia și Nagorno-Karabah”.
Discursul președintelui este disponibil aici.
UPDATE 29 septembrie, ora 18.00, ora României
Preşedintele Klaus Iohannis, a avut marți, 29 septembrie a.c., în marja participării la Adunarea Generală a ONU, o întrevedere cu domnul Ban Ki-moon, Secretarul General al ONU.
Mai multe informații sunt disponibile AICI.
UPDATE 28 septembrie, ora 22.12, ora României
Președintele se urcă în aeronava prezidențială pentru a reveni la New York în vederea participării la recepția tradițională oferită de președintele american, Barack Obama.
UPDATE 28 septembrie, ora 21.22, ora României
Președintele României a sosit la Ambasada României de la Washington, unde a susținut declarații de presă.
”Am avut, evident, în primul rând, discuții despre Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, împreună am evaluat acest parteneriat care este unul foarte bun, foarte puternic. Partea politică, partea militară sunt excelente și am convenit să încercăm să lucrăm și pe partea economică, un parteneriat de acest fel trebuie să aibă partea economică foarte substanțială”, a spus președintele referitor la întrevederea bilaterală avută cu vicepreședintele american, Joe Biden.
”Am discutat evident și despre criza în care ne aflăm acum în Europa, despre numărul mare de refugiați care vin în Europa și modul în care vom gestiona această criză. Am discutat despre situația din Moldova și, în final, i-am spus Vicepreședintelui Biden că noi organizăm la București, în noiembrie, un mini-summit NATO și l-am invitat, în măsura în care, sigur, îi permite timpul, să participe la acest mini-summit”, a mai declarat Iohannis la conferința de presă.
UPDATE 28 septembrie, ora 20.57, ora României
Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu vicepreședintele SUA, Joe Biden.
UPDATE 28 septembrie, ora 19.57, ora României
Președintele Klaus Iohannis a sosit la Casa Albă la ora locală 12.57, alături de ambasadorul României la Washington, George Maior și merge spre întâlnirea cu vicepreședintele american, Joe Biden. La ora 14.00, președintele va susține declarații de presă de la ambasada României.
UPDATE 28 septembrie, ora 19.30, ora României
Președintele Klaus Iohannis a sosit la Washington, la ora locală 12.30, aterizând la baza aviației americane Andrews și fiind așteptat de ambasadorul României în SUA, George Maior. De aici șeful statului a pornit spre Casa Albă unde va participa la o întrevedere bilaterală cu vicepreședintele SUA, Joe Biden. După reuniune, Iohannis va merge la sediul ambasadei României pentru declarații de presă.
UPDATE 27 septembrie, ora 18:30, ora României
Klaus Iohannis a vorbit în cea de-a 12 plenară a Adunarii Generale a ONU. Șeful statului a susținut apoi o intervenție națională în cadrul Reuniunii mondiale a liderilor privind realizarea egalității de gen și capacitatea femeilor.
Declarațiile președintelui sunt disponibile aici.
UPDATE 27 septembrie, ora 13, ora României
Astăzi, 27 septembrie, șeful statului va susține intervenția națională în cadrul Reuniunii mondiale a liderilor privind realizarea egalității de gen și capacitatea femeilor, acesta fiind unul dintre liderii mondiali semnatari ai petiției HeForShe, campanie inițiată în 2014 de UN Women. Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 09.00-16.00 (16.00-23.00 ora României), iar alocuțiunea președintelui va avea loc după ceremonia de deschidere condusă de președintele Chinei, Xi Jinping și secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.
Mai multe detalii vor fi disponibile AICI, prin intermediul corespodenței speciale CaleaEuropeana.ro.
UPDATE 27 septembrie, ora 10, ora României
Președintele Klaus Iohannis a avut în marja participării la reuniunea Global Leaders’ Meeting on Gender Equality and Women’s Empowerment (Reuniunea mondială a liderilor privind realizarea egalității de gen și capacitatea femeilor), o întrevedere cu Președintele Republicii Populare Chineze, domnul Xi Jinping.
Mai multe detalii sunt disponibile aici.
UPDATE 26 septembrie, ora 23, ora României
Șeful statului a avut programată o întâlnire cu comunitatea românilor din New York la sediul misiunii permanente a României la ONU, tip de reuniune devenită deja tradiție în cadrul vizitelor oficiale ale lui Klaus Iohannis.
“Vă admir curajul, ați răzbit și v-ați făcut un loc aici, departe de casă. Contez așadar pe voi să fiți partenerii tuturor românilor dornici de transformare, care cred că este posibilă și în România o politică mai curată și o economie mai performantă, pe măsura talentului și potențialului nostru“, le-a spus Klaus Iohannis românilor din SUA.
Mai multe declarații ale președintelui și înregistrarea VIDEO a întâlnirii sunt disponibile AICI.
UPDATE 26 septembrie, ora 15, ora României
Presedintele Klaus Iohannis se va întâlni, astăzi, la New York, cu președintele Chinei, Xi Jinping. Tot astăzi, de la ora 22, ora României, Klaus Iohannis se va întâlni cu românii din diaspora. Seara, președintele va participa la dineul oferit de premierul Japoniei. (UPDATE: Mai multe detalii sunt disponibile AICI).
UPDATE 25 SEPTEMBRIE, ora 5.00, ora României
Pe 25 septembrie, începând cu ora locală 09.30 (16.30 în România), va avea loc momentul inaugural al summit-ului ONU privind adoptarea Agendei de Dezvoltare post-2015. Președintele Klaus Iohannis va participa la deschiderea sesiunii și va asista la alocuțiunea Papei Francisc I. (UPDATE: Mai multe detalii găsiți AICI).
În aceeași zi, șeful statului va lua parte la un dejun, începând cu ora locală 12.45 (19.45 în România), cu reprezentanți ai unor companii multinaționale americane prezente sau care doresc să investească în România. Desfășurat sub tema ”American Romanian Investors Dialogue”, evenimentul este organizat de American Romanian Business Council. (UPDATE: Mai multe detalii sunt disponibile AICI).
—-
Urmăriți aici mesajul transmis de Stephen Hawkins, în legătură cu Agenda de Dezvoltare:
UPDATE, 24 septembrie, ora 11.15 (04.15 la New York)
Aeronava prezidențială a sosit la New York, pe aeroportul John Fitzgerald Kennedy, la ora locală 04.15. Corespondentul CaleaEuropeana.ro va furniza detaliile privind agenda președintelui Klaus Iohannis.
Şeful statului va sta până pe 29 septembrie la New York la lucrările Adunării Generale a ONU, aflată la ceas aniversar: 70 de ani de la înființarea organizației al cărei scop este menținerea păcii și a securității în lume. El va susţine mai multe intervenţii în cadrul reuniunii ONU, cea mai importantă fiind alocuțiunea prin care se va adresa Adunării Generale, alături de ceilalți lideri prezenți la cel mai important eveniment al diplomației onusiene și ale unicei arene globale.
Printre intervențiile sale, se numără și subiectul egalității de gen, Klaus Iohannis fiind unul dintre cei 8 lideri mondiali semnatari ai petiției HeForShe, campanie inițiată în 2014 de UN Women. La New York, președintele va avea mai multe întrevederi şi se va întâlni cu investitori americani şi cu comunitatea de români din SUA.
Preşedintele Klaus Iohannis va avea o reuniune bilaterală și cu vicepreședintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, au declarat surse oficiale pentru CaleaEuropeana.ro.
Printre liderii mondiali ce și-au anunțat participarea la Adunarea Generală a ONU, desfășurată în acest an sub motto-ul aniversar ”Strong UN. Better World” se numără Papa Francisc I, președintele Rusiei, Vladimir Putin (prezent după 10 de ani la summit-ul ONU), președintele Chinei, Xi Jinping (aflat la prima participare), președintele francez, Francois Hollande (care după eveniment va vizita o tabără de refugiați din Liban), cancelarul Germaniei, Angela Merkel sau președintele cubanez, Raul Castro. La lucrările Adunării Generale vor lua parte, printre alții, și președintele Consiliului European, Donald Tusk și premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț.
La ONU va fi prezent și președintele SUA, Barack Obama, în calitate de gazdă. Este de așteptat ca președintele Klaus Iohannis se se întâlnească cu omologul său american în marja Adunării Generală. Totodată, într-una din seri, președintele SUA va oferi o recepție, ca de fiecare dată când participă la un summit ONU, la care sunt invitați toți liderii veniți la New York la acest eveniment.
La declarațiile de presă susținute la Palatul Cotroceni, președintele a susținut că ”ONU sărbătorește 70 de ani de la înființare, iar România marchează 60 de ani de cand a devenit membru. Sunt bucuros că pot să reprezint Romania”.
”Voi participa la invitația președintelui SUA, Barack Obama, la summitul contracarării DAESH/ ISIS, dar și la summitul pentru egalitatea de gen co-organizat de președintele Republicii Chineze și de Secretarul General al ONU. Voi avea și întrevedere bilaterală cu vicepreședintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă”, a spus șeful statului, menționând că va avea întâlniri bilaterale cu mai mulți șefi de state și că va comunica și conținutul acelor discuții.
În marja deplasării la New York, Klaus Iohannis va participa la Consiliul European extraordinar și informal de la Bruxelles de astăzi (n.r. – 23 septembrie), unde liderii UE urmează să discute votul dat în Consiliul JAI privind cotele obligatorii de refugiați, unde România a votat împotriva acestui mecanism de planificare.
.
Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

You may like
-
La propunerea României, Consiliul European solicită Comisiei Europene să prezinte un nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova
-
Klaus Iohannis critică abordarea “ultra-birocratică” a Comisiei Europene privind compensațiile pentru fermierii români: Trebuia să țină cont că noi am făcut sacrificii imense
-
Klaus Iohannis anunță că, prin implicarea României, R. Moldova va primi un ajutor consistent din partea UE: Este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor amenințări din partea Rusiei
-
Secretarul de stat al SUA: Rusia și China au intrat “într-o căsătorie de convenienţă, nu din convingere”. Rusia este în mod clar “partenerul junior” în această relaţie
-
SUA au inaugurat prima garnizoană militară permanentă în Polonia, cu misiunea de a coordona sprijinul pentru forțele americane de pe flancul estic al NATO
-
Klaus Iohannis, primit de vicepreședintele și premierul Emiratelor Arabe Unite. Șeful statului a invitat companiile din Dubai la Forumul de Afaceri al celor Trei Mări
21 Comments
Leave a Reply
Cancel reply
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ
Peste 2.000 de politicieni PPE se reunesc la Congresul de la Zagreb: O nouă conducere, combaterea schimbărilor climatice, sprijinirea tinerilor și Balcanii de Vest
Published
3 years agoon
November 18, 2019By
REDACTIA
Dan Cărbunaru
Liderii PPE se reunsesc, în această săptămână, la Zagreb, unde timp de două zile – miercuri și joi – are loc Congresul popularilor europeni, cea mai importantă forță politică din Uniune.
Singur candidat la poziția de Președinte PPE, polonezul Donald Tusk îl va înlocui pe francezul Joseph Daul. Acesta din urmă va găzdui Congresul, alături de premierul croat Andrej Plenkovic și secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz.
Pe lângă alegerea noii garnituri de lideri – președinte, 10 vicepreședinți, secretar general și trezorier -, cei peste 2000 de participanți din 40 de țări vor discuta despre soluțiile de combatere a schimbărilor climatice, sprijinirea tinerei generații și despre Balcanii de Vest, zonă care a resimțit din plin efectele veto-ului președintelui francez Emanuel Macron din Consiliul European, care a blocat începerea negocierilor de aderare cu Albania și Macedonia de Nord.
Între delegațiile naționale prezente la Congres se află și cea a Partidului Național Liberal, care va participa cu 30 de delegați, începând cu președintele Klaus Iohannis, președintele PNL și prim-ministrul Ludovic Orban, cei zece eurodeputați din partea PNL și alți 18 delegați naționali.
Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat deja prezența la Zagreb, unde va sosi a doua zi după dezbaterea organizată de SNSPA în cadrul campaniei pentru alegerile prezidențiale.
Urmăriți corespondența noastră de la Zagreb pentru a afla care sunt deciziile luate de liderii PPE și cum va fi reprezentată România.
ALEGERI EUROPENE 2019
Galerie FOTO/VIDEO din Bruxelles: Peste 1000 de români așteaptă să voteze la una dintre cele 8 secții de votare din Belgia
Published
4 years agoon
May 26, 2019By
Diana Zaim
Corespondență din Bruxelles
Corespondentul Calea Europeană, directorul Dan Cărbunaru, se află la Bruxelles de unde relatează cele mai proaspete informații privind alegerile pentru Parlamentul European, pe măsură ce acestea vor fi difuzate.
Duminică, sediul Parlamentului European din Bruxelles este transformat într-un uriaș centru de informare, în care aproximativ 1.300 de jurnaliști din țări UE și non-UE vor relata despre alegerile europene, considerate cruciale pentru viitorul Uniunii Europene, informează Parlamentul European printr-un comunicat.
S-au format cozi deja la secțiile de votare din principalele orașe din Europa. Sute de români așteaptă să-și exercite dreptul la vot. În Bruxelles există 8 secții de votare, iar la secția de votare de pe strada Montoyer peste 1000 de români așteaptă să voteze. În 2 ore s-a avansat maxim 20-30 de metri. Există și o coadă specială pentru familiile care au venit împreună cu copiii. Coada formată de oameni se întinde deja pe o distanță de 3 străzi, informează jurnalistul Dan Cărbunaru.
UPDATE 26 mai, ora 14:55
Poliția este prezentă în Belgia pe strada Montoyer din Bruxelles, unde zeci de români împreună cu familiile așteaptă să voteze atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru referendum.

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro
Cetățenii români, alături de cetățenii din alte 20 de state membre ale Uniunii Europene, își aleg duminică reprezentanții în Parlamentul European pentru următorii cinci ani în cadrul unor alegeri europene cruciale ce vor da startul deopotrivă unei schimbări la nivelul de vârf al ierarhiei instituțiilor europene și unui nou ciclu decizional pentru viitorul Uniunii Europene.
Votul în cadrul celor 441 de secţii organizate în străinătate se va desfăşura pe durata a 33 de ore, în intervalul 25 mai ora 22.00 – 27 mai ora 7.00 (orele României), când se vor închide secţiile de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, San Francisco, Sacramento, Seattle, Las Vegas, Phoenix, Portland) şi cea de la Vancouver (Canada), conform paginii de internet a Ministerului Afacerilor Externe.
Alegătorii români şi comunitari care se află în străinătate în ziua votului pot vota pentru ambele scrutine la oricare dintre aceste secţii între orele locale 07.00 – 21.00. Alegătorii care la ora închiderii se vor afla în sala în care se votează pot să îşi exercite dreptul de vot.
Citiți și: Alegeri europene 2019: Românii din diaspora au format deja cozi la vot. LISTA COMPLETĂ a celor 441 de secții unde votează românii din străinătate
La secţiile de votare organizate în străinătate pot vota cetăţenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în străinatate. De asemenea, pot vota cetăţenii cu drept de vot din alte state membre ale Uniunii Europene care s-au înscris pe listele speciale pentru a vota membrii din România în Parlamentul European.
În străinătate se poate vota cu paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; cartea de identitate; cartea de identitate provizorie; cartea electronică de identitate; buletinul de identitate.
Nu se poate vota pe baza titlului de călătorie şi nu se utilizează cărţile de alegător.
CaleaEuropeană.ro vă va ține la curent cu cele mai importante evoluții – prezența la urne, declarații politice, proiecții și rezultate – pe parcursul acestor alegeri pe care România le organizează, în premieră, din postura de țară ce asigură președinția Consiliului Uniunii Europene.
CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ
Președintele PE, Antonio Tajani, reiterează poziția de susținere pentru candidatura Laurei Codruța Kövesi la funcția de procuror-șef european, arătând că nu este dispus să facă nicio concesie Consiliului pentru deblocarea negocierilor în favoarea candidatului francez
Published
4 years agoon
April 10, 2019
Corespondență Bruxelles
Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, a reiterat sprijinul instituției pentru candidatura Laurei Codruța Kövesi la funcția de procuror-șef al Parchetului European într-un moment în care nu se cunoaște data la care vor fi reluate discuțiile eșuate cu Consiliul UE, transmite corespondentul CaleaEuropeană.ro de la Bruxelles.
,,Poziția Parlamentului European este foarte clară: avem un candidat român și pe acesta îl susținem pentru funcția de procuror-șef european”, a răspuns Tajani la o întrebare adresată de un jurnalist cu privire la felul în care s-ar putea soluționa blocajul din procesul de negociere pe această chestiune între Consiliu și Parlament. ,,Dezbaterea rămâne deschisă”, a adăugat acesta fără a indica că PE ar putea face o concesie Consiliului UE, respectiv statelor membre, în favoarea alegerii candidatului francez Jean-Francois Bohnert.
De altfel, după cea de-a treia rundă de negocieri interinstituționale, care s-a încheiat fără vreun rezultat săptămâna trecută, PE a acuzat Consiliul UE că ,,cedează presiunii guvernului român de a susține un candidat mult mai slab”, fiind esențial ca acesta ,,să aleagă un candidat care să facă instituția (Parchetul European n.r.) puternică și credibilă”, afirma Ingeborg Gräßle (PPE, Germania), președintele comisiei pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului.
De asemenea, Judith Sargentini (Grupul Verzilor, Olanda), vicepreședintele Comisiei pentru Libertăți Civile, justiție și afaceri interne (LIBE), declara tot atunci că ,,opoziția cu care se confruntă în prezent dna. Kövesi din partea autorităților române scoate în evidența curajul și independența sa, ambele fiind cerințe esențiale pentru funcționarea eficientă a Parchetului European”. Sargentini punea blocajul apărut în negocierile dintre Parlament și Consiliu pe seama faptului că ,,hărțuirea din partea guvernului român (a Laurei Codruța Kövesi n.r.) a condus și la o discreditare totală a candidatului Consiliului”, care pare acum singurul instrument la îndemâna statelor membre pentru a o bloca pe Kövesi, de altfel, ,,de departe cel mai puternic și mai promițător candidat pentru acest post”.
Amintim faptul că cele două comisii, LIBE și CONT au avut un rol esențial în evaluarea celor trei candidați aflați în cursa pentru ocuparea funcției de procuror-șef european.
Cea de-a patra rundă de negocieri între Parlament și Consiliu ar fi trebuit să aibă loc astăzi, 10 aprilie, însă a fost anulată pe fondul urgențelor prezentate de Brexit. Consiliul UE s-a arătat deschis la continuarea tratativelor săptămâna aceasta, însă Parlamentul European nu a dat curs acestei propuneri, au declarat surse europene în exclusivitate pentru CaleaEuropeană.ro.
,,Parlamentul nu a răspuns la propunerea Consiliului de a continua negocierile. Discuțiile pe actuala legislatură mai pot avea loc maxim până la data de 18 aprilie”, au explicat sursele citate, arătând astfel că în cazul nu care nu se va ajunge la un compromis între cele două instituții, numirea procurorului-șef european va fi amânată până la formarea noii configurații a Parlamentului European. De altfel, chiar Consiliul recunoștea săptămâna trecută, într-un comunicat de presă, că ,,în cazul în care negocierile nu vor fi încheiate până săptămâna viitoare, este probabil ca acestea să fie reluate odată ce noul Parlament intră în funcțiune”.
În orice caz, procurorul-şef trebuie să fie numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu în urma negocierilor, pentru un mandat de șapte ani. Astfel, cele două instituții vor fi nevoite să găsească o cale de a ieși din impas, în condițiile în care co-legislativul european o susține pe Laura Codruța Kövesi, spre deosebire de preferințele Consiliului UE, unde țările membre au optat prin vot secret pentru candidatul francez Jean-Francois Bohnert.
Parchetul European se așteaptă să devină operațional în 2020 și este creat pe baza cooperării consolidate între 22 de state membre. Cele 6 state care nu participă sunt: Suedia, Ungaria, Polonia, Marea Britanie, Irlanda și Danemarca, însă se vor putea alătura în orice moment cooperării dacă doresc, cu excepția Danemarcei care are drept de opt-out asupra chestiunilor ce țin de afaceri interne și justiție și a Marii Britanii, care se va retrage din UE.
Antonio Tajani a făcut această declarație în cadrul evenimentului ,,Choose Your Future”, organizat de Parlamentul European pentru presa din statele membre, ca parte a campaniei de promovare a alegerilor europene din 23-26 mai 2019. Evenimentul se desfășoară la Bruxelles în perioada 9-10 aprilie.

Antony Blinken nu exclude, pe termen lung, negocieri privind granițele Ucrainei, dar reiterează: ”Sunt decizii pe care ucrainenii trebuie să le ia cu privire la modul în care îşi văd viitorul”

Economia transatlantică a ajuns la cote record, evidențiază eurodeputatul Cristian Bușoi: Umăr la umăr, uniți, vom depăși orice criză și vom deveni mai puternici

Emmanuel Macron și premierul Italiei eu discutat despre nevoia de a continua eforturile pentru ”suveranitatea europeană” privind politica industrială şi decarbonizarea economiei

Ursula von der Leyen anunță că va organiza, în parteneriat cu Varșovia și Kiev, o conferință care să ajute la localizarea copiilor ucraineni răpiți de Rusia

La propunerea României, Consiliul European solicită Comisiei Europene să prezinte un nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova

Acord istoric al liderilor europeni: UE va livra urgent Ucrainei muniție de artilerie și, dacă se solicită, rachete, inclusiv prin achiziții comune

A fost lansat forumul bilateral româno-britanic: România invită Marea Britanie să se implice în Inițiativa celor Trei Mări

Subcomisia pentru sănătate publică înființată de Parlamentul European și-a început activitatea. Trei eurodeputați români fac parte din SANT

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu președintele Parlamentului R. Moldova: Împreună putem trece cu bine peste momentele dificile. Dorim să consolidăm punțile dintre noi

Spitalele din România, printre cele care au oferit îngrijire celor 2000 de pacienți ucraineni transferați de la începutul războiului prin Mecanismul de protecție civilă al UE

V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013

Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”

Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia

Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa

Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar

9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei

Prioritatea strategică a R. Moldova este de a ”accelera reformele pentru aderarea la UE până în 2030”, subliniază premierul Dorin Recean: Mulțumim României pentru sprijinul ”necondiționat”

Premierul Nicolae Ciucă asigură R. Moldova de sprijin în fructificarea ”capitalului de simpatie fără precedent” pentru a deveni ”stat furnizor de stabilitate în regiune”

Secretarul de stat al SUA: Rusia și China au intrat “într-o căsătorie de convenienţă, nu din convingere”. Rusia este în mod clar “partenerul junior” în această relaţie

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură din PE, cere Comisiei Europene să evalueze corect poziția fermierilor în protejarea mediului: Sunt parte a soluției, nu a problemei

Raport NATO: România a ratat din nou ținta de 2% din PIB pentru apărare, dar găzduiește trei structuri de comandă aliate, un grup de luptă, un sistem antirachetă și misiuni de poliție aeriană

Războiul Rusiei în Ucraina, “semnal de alarmă” pentru industria de armament din Europa. MBDA, grupul care produce sistemul MAMBA amplasat de Franța în România, lansează un apel la cooperare europeană

Nicolae Ciucă, la semnarea proiectului privind gazoductul Tuzla-Podişor: Un pas decisiv, penultimul în seria demersurilor pentru exploatarea gazelor de la Marea Neagră în perimetrul Neptun Deep

Premierul Nicolae Ciucă: Este necesară elaborarea unui plan comun de acțiune în țările francofone contra dezinformărilor Rusiei

R. Moldova va primi un nou sprijin de 10 milioane de lire sterline pentru modernizare din partea Regatului Unit

”România, stat-far al Francofoniei”. Klaus Iohannis: Ne propunem să transformăm România într-un centru regional de formare în limba franceză a diplomaților și funcționarilor publici din țările francofone
Team2Share


Trending
-
PARLAMENTUL EUROPEAN1 week ago
Parlamentul European este pregătit să negocieze cu Consiliul introducerea unui portofel digital (eID) la nivelul UE
-
Daniel Buda1 week ago
Ursula von der Leyen îi mulțumește lui Daniel Buda pentru ”eforturile pe care le-a făcut și le face România pentru transportul de cereale” ucrainene. Eurodeputatul îi cere acesteia sprijin pentru fermierii români
-
CONSILIUL UE1 week ago
Consiliul UE a decis majorarea plafonului financiar al Instrumentului european pentru pace la 7,9 miliarde de euro până în 2027
-
COMISIA EUROPEANA7 days ago
România, în cooperare cu Comisia Europeană, lansează un proiect-pilot pentru gestionarea migrației
-
ROMÂNIA1 week ago
”România, stat-far al Francofoniei”. Klaus Iohannis: Ne propunem să transformăm România într-un centru regional de formare în limba franceză a diplomaților și funcționarilor publici din țările francofone
Pingback: LIVE TEXT ora 12.00. Președintele Klaus Iohannis are declarații de presă după adoptarea COTELOR OBLIGATORII la Consiliul JAI și în marja summit-ului UE de astăzi | caleaeuropeana.ro
Pingback: Klaus Iohannis la ONU. Corespondență Specială de la NEW YORK. Președintele va participa la invitația lui Barack Obama la summitul contracarării DAESH/ ISIS | caleaeuropeana.ro
Pingback: Klaus Iohannis la ONU. Corespondență Specială de la NEW YORK. Președintele se va întâlni la CASA ALBĂ cu vicepreședintele SUA, Joe Biden | caleaeuropeana.ro
Pingback: Corespondență de la Bruxelles – Summit extraordinar UE – Klaus Iohannis participă la Consiliul European după votul privind COTELE OBLIGATORII: ”Voi reitera poziția României pentru menținerea unui raport echilibrat între solidaritate
Pingback: LIVE VIDEO Corespondență de la Bruxelles – Summit extraordinar UE – Klaus Iohannis participă la Consiliul European după votul privind COTELE OBLIGATORII: ”Voi reitera poziția României pentru menținerea unui raport echilibrat între so
Pingback: VIDEO Corespondență de la Bruxelles – Summit extraordinar UE – Klaus Iohannis a propus ca centrele pentru refugiați să fie ale UE și nu ale statelor. Declarațiile lui Iohannis după Consiliul European | caleaeuropeana.ro
Pingback: Klaus Iohannis la ONU. Corespondență Specială de la NEW YORK. Ce cuprinde programul președintelui la Adunarea Generală a ONU | caleaeuropeana.ro
Pingback: Papa Francisc primit de Barack Obama pentru prima dată la Casa Albă: Lupta împotriva schimbărilor climatice nu poată fi lăsată în seama generației viitoare” | caleaeuropeana.ro
Pingback: LIVE VIDEO (ora 17.00) Corespondență de la New York – Klaus Iohannis și Papa Francisc participă la sesiunea de deschidere a Summit-ului ONU | caleaeuropeana.ro
Pingback: Klaus Iohannis, discuții la New York cu American Romanian Business Council: ”Independența energetică și securitatea nu pot fi separate. Energia trebuie să devină un sector competitiv” | caleaeuropeana.ro
Pingback: ONU: Liderii lumii au adoptat la New York cu unanimitatea celor 193 de membri Agenda pentru Dezvoltare Durabilă 2030 | caleaeuropeana.ro
Pingback: Klaus Iohannis la ONU. Președintele s-a întâlnit la New York cu președintele Adunării Generale ONU și omologul său din Turkmenistan | caleaeuropeana.ro
Pingback: VIDEO Barack Obama a criticat Beijing-ul la reuniunea bilaterală cu omologul său chinez, Xi Jinping: ”Democrația și drepturile omului sunt obiectivul comun al omenirii” | caleaeuropeana.ro
Pingback: LIVEI VIDEO (ora 22.00) Corespondență de la New York. Klaus Iohannis se întâlnește cu DIASPORA | caleaeuropeana.ro
Pingback: LIVE VIDEO CORESPONDENȚĂ din New York. Klaus Iohannis vorbește, duminică, la ONU | caleaeuropeana.ro
Pingback: Klaus Iohannis, întrevedere oficială la New York cu președintele Chinei: România și-a exprimat interesul pentru Noul Drum al Mătăsii | caleaeuropeana.ro
Pingback: FOTO. Klaus Iohannis a vizitat la New York memorialul dedicat victimelor de la 11 septembrie 2001: ”Lumea noastră nu trebuie să mai cadă pradă urii, care răpește vieți și mutilează destine” | caleaeuropeana.ro
Pingback: LIVE VIDEO&TEXT Corespondență. De la New York la Washington: Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă | caleaeuropeana.ro
Pingback: LIVE VIDEO Corespondență de la New York. Președintele Iohannis vorbește din nou la tribuna ONU și participă la summit-ul pe terorism organizat de Barack Obama | caleaeuropeana.ro
Pingback: Klaus Iohannis, întrevedere cu Ban Ki-moon, Secretarul General al ONU, la New York | caleaeuropeana.ro
Pingback: Reuniune la New York a liderilor statelor rivane Mărilor Adriatică, Baltică și Neagră. Klaus Iohannis: Regiunea „celor trei mări” ar trebui să vizeze integrarea pe scară globală, atât cu Asia Centrală și Africa, cât și cu regiunea euroat