Klaus Iohannis o felicită pe Angela Merkel: România și Germania vor continua colaborarea excelentă în beneficiul popoarelor român și german și pentru viitorul Europei

Președintele Klaus Iohannis a felicitat-o pe Angela Merkel pentru câștigarea alegerilor legislative din Germania, trasmițându-i pe această cale că România reprezintă un partener stabil și de încredere al Germaniei.

FOTO: Administrația Prezidențială

”Câștigarea alegerilor parlamentare federale îmi oferă prilejul de a vă adresa cele mai sincere felicitări, împreună cu urări de succes în noul mandat de Cancelar”, se arată într-un mesaj al președintelui transmis de către Administrația Prezidențială.

Relația dintre România și Germania este una excelentă, de natură strategică, aspect confirmat pe deplin de intensitatea dialogului nostru politic, a cooperării economice şi sectoriale și a legăturilor interumane, precum și prin împărtășirea acelorași valori democratice fundamentale. România reprezintă totodată un partener stabil şi de încredere al Germaniei, un promotor al consolidării proiectului european”, i-a transmis Iohannis lui Merkel.

În mesajul său, șeful statului a evocat simbolistica aparte a anului 2017 prin aniversarea a 50 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și a 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa, dar și întâlnirea bilaterală de la Berlin, din luna iunie, dintre președinte și cancelarul german.

Citiți și UPDATE VIDEO&TEXT Klaus Iohannis, alături de Angela Merkel: Relația transatlantică nu este o opțiune politică sau diplomatică, ci este la baza civilizației noastre

Urmăriți și VIDEO Eveniment aniversar ”25 de ani de la semnarea Tratatului dintre România și Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa”

Acea întâlnire ”a confirmat soliditatea parteneriatului bilateral și a oferit perspectiva unei colaborări strânse în plan european, inclusiv în ceea ce privește discuțiile cu privire la viitorul Europei, cât și în perspectiva exercitării de către România a Președinției Consiliului UE în primul semestru din 2019”, arată sursa citată.

Preşedintele României și-a exprimat convingerea că cele două țări vor putea continua colaborarea excelentă, spre beneficiul popoarelor român şi german, precum şi pentru viitorul Europei”, conchide Administrația Prezidențială.

Conservatorii cancelarului Angela Merkel au câștigat alegerile legislative desfășurate duminică în Germania, obținând conform sondajelor efectuate la ieșirea de la urne procente cuprinse între 32,5% și 33,5%, cu circa 12 procente în fața social-democraților care au înregistrat un record negativ (20-21%), în timp ce extrema-dreaptă devine a treia forță politică, fiind cotată în aceste sondaje cu circa 13% din voturi.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.