Lael Brainard: G20 cere Europei să reducă măsurile de austeritate bugetară

Ţările dezvoltate şi cele emergente din cadrul G20 vor cere reducerea măsurilor de austeritate bugetară în Europa în faţa deteriorării situaţiei economice, a declarat un oficial american care participă la discuţiile de la Los Cabos (Mexic), potrivit Mediafax.

“Vedem o schimbare în discuţia europeană privind importanţa critică a susţinerii cererii şi creării de locuri de muncă”, a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă subsecretarul Departamentului Trezoreriei Lael Brainard.

“În mod important, există o recunoaştere a necesităţii de a evalua planurile de reechilibrare a bugetelor pe baze structurale, pe scurt, de a recunoaşte deteriorarea situaţiei economice”, a adăugat ea.

Întrebată dacă Germania aprobă această idee de reducere a măsurilor de austeritate, Brainard a răspuns: “da, am auzit acest lucru din partea colegilor noştri germani, ei ţin cont de cerere în gândirea lor pe termen scurt”.

“Credem cu certitudine că veţi vedea acest lucru în documentele de la încheierea summitului (…). Se va vedea că atenţia mare acordată susţinerii cererii, consolidării cererii, recunoaşterii faptului că situaţia s-a deteriorat, este foarte importantă pentru europeni”, a declarat ea.

Ţările G20 au promis la summitul de la Toronto (Canada) din 2010 să reducă la jumătate deficitul bugetar în 2013, iar Germania a amintit periodic de atunci necesitatea respectării acestui angajament.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  greginsd.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *