Lagarde cere sprijinul SUA pentru creşterea resurselor financiare ale FMI

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a cerut Statelor Unite, într-un discurs la Washington, să susţină efortul instituţiei de creştere a resurselor sale financiare, potrivit Mediafax.ro.

“Suntem acolo pentru a ne servi membrii, inclusiv Statele Unite. Susţineţi-ne. A venit momentul ca naţiunile lumii să se unească din nou pentru a face faţă unei provocări economice majore, iar Statele Unite sunt un partener de prim rang“, a afirmat Lagarde în discursul adresat în mare parte SUA, la adunarea anuală a agenţiei americane de presă AP.

“Lecţia este simplă, o comunitate poate realiza ceea ce nu poate un individ şi toată lumea profită. Trebuie să ne gândim la resursele mondiale exact în aceşti termeni”, a spus Lagarde.

Autorităţile americane au afirmat încă de la sfârşitul anului trecut că nu susţin o nouă majorare a resurselor FMI. Acest fapt ar necesita votul Congresului, în care Camera Reprezentanţilor este dominată de republicani, care sunt sceptici faţă de utilitatea finanţării FMI.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  anakkamindia.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.