Lagarde cere UE să susțină băncile cu probleme folosind fondurile de stabilitate financiară

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a cerut joi liderilor Uniunii Europene să susţină direct băncile cu probleme financiare din cauza crizei datoriilor, prin intermediul fondurilor de stabilitate financiară, anunță Mediafax.

Lagarde a afirmat că zona euro este epicentrul unui potenţial risc pentru redresarea economiei mondiale, care este “timidă şi fragilă”, astfel încât este nevoie ca UE să folosească o parte din fondurile de stabilitate pentru susţinerea directă a băncilor vulnerabile.

Lagarde se aşteaptă la o suplimentare semnificativă a resurselor instituţiei financiare, pentru protejarea ţărilor de criza datoriilor suverane din zona euro, după ce Europa a luat măsuri hotărâte pentru rezolvarea problemelor.

Ne aşteptăm ca resursele FMI să fie majorate considerabil“, a declarat Lagarde într-o conferinţă de presă la Washington, înaintea reuniunilor G20, FMI şi Băncii Mondiale, de la sfârşitul acestei săptămâni.

FMI a obţinut deja angajamente de 320 de miliarde de dolari din Europa şi Japonia, dar vrea să atragă minim 400 de miliarde de dolari, inclusiv prin contribuţia unor state emergente mari, iar această sumă ar dubla capacitatea instituţiei de a combate criza datoriilor din zona euro şi orice posibilă extindere în alte regiuni.

Pentru mai multe informații: Mediafax.ro
Sursa foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.