Lagarde: FMI va înrăutăţi prognoza de creştere a economiei mondiale pentru acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) va înrăutăţi prognoza de creştere a economiei mondiale pentru acest an, în prezent de 3,5%, a declarat, vineri, directorul instituţiei, Christine Lagarde, potrivit Mediafax.

Actuala prognoză va fi revizuită în scădere la mijlocul lunii iulie, a spus Lagarde, într-un discurs la Tokyo, fără a da detalii privind amploarea modificării, citată de Financial Times.

“Nu va fi o variaţie foarte mare, dar va fi negativă”, a spus Lagarde, potrivit sursei citate.

Directorul FMI a indicat reducerile simultane de dobânzi din Europa şi China, precum şi suplimentarea programului de achiziţie de active, ca dovadă privind fragilitatea economiei globale.

Totuşi, Lagarde şi-a exprimat speranţa că decizia Băncii Centrale Europene de a coborî dobânda pentru depozite la zero ar putea stimula creditarea interbancară.

Poziţia precaută a FMI reflectă temerile băncilor centrale din Europa şi Asia, care au relaxat dobânda de politică monetară pentru a încerca să combată creşterea globală. Decizia Băncii Angliei de a introduce lichidităţi de încă 50 de miliarde de lire sterline în sistemul financiar arată temerile instituţiei privind economia britanică, aflată deja într-o nouă recesiune, din cauza crizei din zona euro.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  azizonomics.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.