Lagarde: Programul de ajustare din Grecia este într-o fază dificilă. Reformele progresează încet

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a declarat luni că programul de “ajustare” derulat în Grecia este într-o “fază dificilă”, reformele progresând încet în timp ce economia continuă să se contracte, transmite Reuters, potrivit Mediafax.ro.

Avertismentul lui Lagarde a fost lansat la scurt timp după aprobarea, de către FMI, a celei de-a şasea tranşe, de 2,2 miliarde euro, din programul de finanţare externă convenit de Grecia cu FMI în mai 2010.

Lagarde a cerut noului guvern de la Atena, de uniune naţională, să implementeze măsurile convenite. Ea a declarat că procesul de ajustare fiscală trebuie să fie principala prioritate a cabinetului condus de Lucas Papademos.

Noul guvern ar trebui să-şi folosească mandatul larg pentru a implementa ferm programul, cea mai bună modalitate de a ajuta Grecia să facă faţă riscurilor cu care se confruntă“, a afirmat ea.

Grecia a încheiat în luna mai a anului trecut un acord de finanţare externă de 110 miliarde euro, pe trei ani, cu Comisia Europeană şi FMI.

Sursa articol: Mediafax.ro

Sursa foto: ca.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.