Landul German nr. 1 se angreneaza din plin in relansarea economica a Romaniei prin aplicarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii

BadenMinistrul Afacerilor Europene al Landului Baden Wurttemberg din Germania – land ce reprezinta, alaturi de Bavaria, veriga cea mai puternica in cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) – E.S. Dl Peter FRIEDRICH, a intreprins, in partea a doua a saptamanii trecute cea de-a treia sa vizita in Romania. Cu acest prilej, delegatia guvernamentala pe care a condus-o s-a intalnit intr-un cadru informal cu liderul Grupului de Actiune “Dunare-Marea Neagra” Dl Sever AVRAM,  Presedinte Executiv al Fundatiei “EUROLINK – Casa Europei”, alaturi de conducerea Fundatiei Friedrich Ebert – sucursala Romania si Republica Moldova.

In acest context, au fost abordate caile de cooperare concrete dintre Romania si Landul Baden Wurttemberg, in special printr-o mai eficienta transpunere a SUERD si o extindere a conlucrarii, pe dimensiunea stimularii competitivitatii si inovarii, precum si a reformei educationale in favoarea deprinderii meseriilor si mestesugurilor practice de catre tinerii romani. Initiativa a aceluiasi Grup de Actiune mentionat, Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD) a stabilit deja un parteneriat dinamic cu Academia Romana prin Centrul de Biodiversitate al acesteia, si a sprijinit eforturile Fundatiei Steinbeis in Romania, prin initierea, impreuna cu CITON, a unui nou Centru de Transfer al Cunoasterii, pe platforma de fizica Magurele.

De asemenea, mentionam ca liderul Grupului de Actiune “Dunare-Marea Neagra”, care coordoneaza CIO-SUERD, a realizat un interviu in exclusivitate cu Dl Ministru Peter Friedrich, la invitatia Canalului “Nasul TV”, interviu ce urmeaza a fi difuzat in cadrul unei emisiuni-dezbatere dedicata Strategiei Dunarii, moderata de jurnalistul Radu MORARU, luni – 8 aprilie 2013, orele 20.00.

Aceste eforturi de promovare se integreaza in contextul pregatirii editiei a III-a a Forumului Inovare Social-Economica Dunare-Marea Neagra (Institutul Bancar Roman, 23-24 mai 2013), sub Patronajul de Onoare al Presedintiei Irlandeze a Uniunii Europene si cu amabilul sprijin al Ambasadei Austriei in Romania.

Pentru informatii suplimentare asupra activitatii Catedrei Internationale Onorifice in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD), precum si a Clubului Suporterilor Regiunii Dunarii, cei interesati pot consulta siteul www.HouseofEurope.ro/SUERD.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.