Lansarea negocierilor privind programele de asistenţă nerambursabilă destinate României aferente Spaţiului Economic European (SEE) pentru perioada 2009–2014

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Minsterul Afacerilor Europene către Calea Europeană, lansarea negocierilor privind programele de asistenţă nerambursabilă destinate României aferente Spaţiului Economic European (SEE) pentru perioada 2009–2014 a avut loc în data de 9 noiembrie 2011, la sediul Ministerului Afacerilor Europene.

Discuţiile s-au purtat între delegaţia României, condusă de ministrul afacerilor europene Leonard Orban, o delegaţie a Ministerului Afacerilor Externe din Norvegia şi reprezentanţi ai Biroului Mecanismului Financiar SEE de la Bruxelles.

Reuniunea s-a axat pe calendarul tratativelor pentru stabilirea domeniilor ce urmează a fi finanţate prin programele de asistenţă nerambursabilă aferente Spaţiului Economic European (SEE) pentru perioada 2009–2014. Totodată, a fost abordată şi tema alocărilor financiare pentru fiecare dintre domeniile vizate.

Negocierile urmează să se finalizeze prin semnarea a două memorandumuri de înţelegere în prima parte a anului 2012.

„Suntem pregătiţi să încheiem procesul de negociere cât mai curând, astfel încât implementarea efectivă a celor două acorduri să poată începe în cursul semestrului I al anului viitor. Bazându-ne pe utilizarea fondurilor nerambursabile acordate de SEE în perioada 2009-2009, avem motive întemeiate să facem tot ceea ce este necesar pentru ca şi asistenţa pentru intervalul 2009-2014, care este semnificativ mai mare, să poată ajunge cât mai repede la beneficiarii români”, a declarat ministrul Leonard Orban în timpul întrevederii.

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.