Lansarea Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni 2012

 

Procedura de selecție  pentru Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni pentru anul 2012 a fost lansată joi, 10 noiembrie 2011. Premiul se va acorda tinerilor care au fost implicați în proiecte de promovare a identității comune europene și a cooperării între tineri din diferite țări ale Uniunii Europene. Termenul limită pentru depunerea proiectelor pentru premiul de anul viitor, acum la a cincea ediție de la lansarea în 2008, este 23 ianuarie 2012.

 

“Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni”, organizat prin colaborarea dintre Parlamentul European și Fundația pentru Premiul Internațional Charlemagne de laAachen, este decernat proiectelor realizate de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani. Proiectele câștigătoare ar trebui să servească drept modele pentru tinerii europeni, să ofere exemple practice de reflectare a unei comunități și identități europene comune. Programele care implică schimburi de experiență pentru tineri, proiecte artistice și din domeniul internetului având o dimensiune europeană sunt printre proiectele așteptate.

 

Premiul total este de €10,000

 

Cele trei proiecte câștigătoare vor primi finanțare de 5.000 de euro, 3.000 de euro, și respectiv 2.000 de euro. Câștigătorii  vor fi, de asemenea, invitați să viziteze Parlamentul European.

 

Reprezentanții  proiectelor naționale câștigătoare vor fi invitați nu numai la ceremonia de decernare a Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni dar si, doua zile mai târziu, la ceremonia de decernare a Premiul Internațional Charlemagne la Aachen, pe parcursul unei excursii de patru zile la Aachen, în Germania.

 

Câștigătorii din 2011

 

În 2011, proiectul britanic „Eu & Europa” a obținut marele premiu la ediția din 2011 a premiului Charlemagne pentru tinerii europeni. Premiul pentru locul al doilea a mers către proiectul grecesc pentru filme de scurt metraj intitulat „Balcanii dincolo de granițe”. Cel de-al treilea premiu a fost acordat programului spaniol de schimburi culturale „Proiectul Escena Erasmus”, proiect adresat în principal studenților Erasmus.

 

Formularele pentru a aplica pot fi găsite pe site-ul Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni al Parlamentului European la adresa:

 

http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/en/introduction.html

 

Pentru mai multe informații, persoana de contact este:

 

Ayla Sultan Çiçek, Parlamentul European

 

ayla.cicek@europarl.europa.eu

 

Tel: 0032-2-284 10 09

 

GSM: 0032-498-98 13 37


Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *