Crin Antonescu, despre modificarea Constituţiei: “Daca vom colabora cu Comisia de la Venetia, nu este pentru ca vom face pentru prima oara o Constitutie democratica”

crin_antonescuPrim-ministrul Victor Ponta a spus, luni, ca a cerut oficial ajutorul Comisiei de la Venetia pentru asistenta in modificarea Constitutiei Romaniei, adaugand ca acest lucru va ajuta la limitarea acceselor demagogice pe marginea acestui subiect, potrivit Ziare.com.

“Asistenta si sprijinul Comisiei de la Venetia ne vor ajuta in primul rand pe fond, dar si pe forma, pentru a limita accesele demagogice. Cand ai Comisia de la Venetia garant pentru textul respectiv, vor ramane reformistii, fripturistii sa ne critice prin diferite foruri europene, dar nimeni nu-i va lua in serios. (…) Procedura asigura toate garantiile si transparentele pe plan european. Sa nu avem reprosuri intemeiate, reprosuri demagogice vom avea”, a afirmat Victor Ponta, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu presedintele PNL, Crin Antonescu.

Romania este o tara care are in istoria sa democratica o buna experienta constitutionala. Constitutia de la 1866 era socotita cea mai democratica Constitutie din epoca. Constitutia din 1923 era una dintre cele mai prestigioase. Daca vom colabora cu Comisia de la Venetia, nu este pentru ca vom face pentru prima oara o Constitutie democratica”, a explicat Crin Antonescu.

Sursa:  Ziare.com
Foto:  presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.