Leonard Orban: “Bucureştiul ar putea rămâne fără fonduri europene”

Unele state membre ale Uniunii Europene au o poziţie dură faţă de alocarea financiară începând din 2014, ceea ce poate face ca oraşe europene cu statut de capitale să nu mai beneficieze deloc de fonduri europene, a atras atenţia, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, potrivit Adevarul.ro.

“Pentru alocarea financiară din perioada 2014-2020, negocierea nu este dură, ci incredibil de dură. Evoluţiile sunt foarte complicate. Există o presiune uriaşă ca suma alocată prin Politica de Coeziune să fie micşorată”, a spus Orban.

El a adăugat că există o presiune enormă ca banii să fie folosiţi mai puţin pe proiecte de infrastructură, şi mai mult pe alte măsuri menite să solicite inovare. De asemenea, procentul din alocările totale prin Politica de Coeziune va fi semnificativ mai mic decât procentul actual, care este de 60%.

Leonard Orban a mai spus că unele state doresc ca oraşele care reprezintă capital europene să nu mai beneficieze deloc de fonduri europene. “Asta înseamnă că există riscul major ca, începând din 2014, Bucureştiul să nu mai beneficieze de niciun fel de fonduri comunitare în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii”, a afirmat Orban.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.