Leonard Orban: Mecanismele de corecţie pe fondurile UE ar trebui eliminate gradual

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a afirmat marţi, în reuniunea Consiliului Afaceri Generale al UE de la Bruxelles, potrivit unui comunicat, că mecanismele de corecţie pe fondurile UE ar trebui eliminate gradual.

Consiliul Afaceri Generale al Uniunii Europene (UE), reunit marţi 29 mai 2012 la Bruxelles, la care România a fost reprezentată de ministrul afacerilor europene Leonard Orban, a avut ca principal subiect viitorul cadru financiar al Uniunii Europene 2014-2020. Discuţiile au continuat temele abordate la precedentele două reuniuni ale consiliului, de data aceasta fiind dezbătut întregul pachet de negociere, pe baza propunerii formulate de preşedinţia daneză în exerciţiu a Consiliului UE.

România, la fel ca şi celelalte state membre din grupul „Prietenii Coeziunii”, şi-a reiterat susţinerea faţă de nivelul de finanţare propus de Comisia Europeană pentru perioada 2014-2020, în timp ce statele net contribuitoare au pledat pentru o reducere semnificativă a viitorului buget al Uniunii.

Viitorul cadru financiar multianual al UE trebuie să asigure finanţarea corespunzătoare pentru obiectivele şi proiectele ambiţioase ale Uniunii pe 2014-2020, cu accent pe politica de coeziune şi politica agricolă comună”, a afirmat ministrul afacerilor europene. „În ceea ce priveşte sistemul actual al mecanismelor de corecţie, România consideră că acestea ar trebui eliminate gradual. Din această perspectivă, considerăm că propunerea Comisiei privind introducerea unor corecţii temporare reprezintă un pas înainte”, a subliniat Leonard Orban.

Totodată, ministrul român a oferit în intervenţia sa informaţii despre conferinţa „Provocări şi oportunităţi pentru viitorul buget al UE”, care va fi  organizată de Guvernul Românei la 1 iunie 2012, la Bucureşti.

Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *