Leonard Orban, negocieri cu Cipru privind cadrul financiar 2014-2020

Ministrul afacerilor europene Leonard Orban se va afla în data de 13 iulie 2012, la Bruxelles, pentru a participa la o rundă de negocieri bilaterale cu preşedinţia cipriotă a Consiliului Uniunii Europene referitoare la viitorul cadrul financiar 2014-2020, potrivit unui comunicat remis Calea Europeană.

Consultările se vor concentra pe direcţiile de acţiune şi priorităţile statelor membre cu privire la viitorul exerciţiu bugetar al UE. Concret, discuţiile vor viza mai ales partea de cheltuieli (nivelul finanţării pentru fiecare capitol bugetar, subcapitol şi subplafon) şi partea de venituri (aspecte legate de resursele proprii şi corecţii).

Cu prilejul vizitei la Bruxelles, ministrul Leonard Orban are programate şi o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai Comisiei Europene din cadrul Direcţiei Generale Politică Regională (DG Regio) şi Direcţiei Generale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune (DG Employment). Tema acestor întrevederi va fi absorbţia fondurilor europene alocate României.

Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *