Leonard Orban vrea suplimentarea cu 500 de posturi în structurile pentru gestionarea fondurilor UE

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat miercuri că va propune Guvernului suplimentarea cu circa 500 de posturi a organigramei de personal în structurile centrale de gestionare a fondurilor UE, dar că se aşteaptă ca Executivul să aprobe înfiinţarea doar a câtorva zeci de posturi, informează Mediafax.

Printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă lansat, marţi, în dezbatere publică, Ministerul Afacerilor Europene propune ca ministerele care au în subordine structuri însărcinate cu gestionarea fondurilor structurale şi de coeziune să primească dreptul de a face angajări cu titlu temporar, salariaţii urmând să fie remuneraţi din fonduri europene.

În funcţie de gradul obţinut, salariul maxim lunar brut va fi de 5.000 lei pentru gradul asistent, 7.000 lei pentru gradul principal şi 10.000 lei pentru gradul superior.

Miercuri, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, la Guvern, că deşi ar fi nevoie de câteva sute de noi posturi în aceste instituţii, Guvernul va aproba cel mai probabil doar câteva zeci.

“În propunere se spune că s-ar putea merge până la 30% ca angajări de personal din numărul actual de persoane care lucrează în structurile care gestionează fondurile comunitare. În momentul de faţă lucrează aproximativ 1.800 de persoane, deci la procentul actual ar fi un maxim de 500 şi ceva de persoane. Nu credem în niciun caz că se va ajunge la asemenea cifră, probabil va fi vorba de câteva zeci de persoane care ar putea să fie angajate, dacă acest proiect va fi aprobat” , a spus Orban.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă, personalul va fi angajat prin contract individual de muncă pe durată determinată de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii contractului în cadrul aceleiaşi autorităţi şi după expirarea termenului. Durata cumulată a contractelor individuale de muncă ale unei persoane în cadrul respectivei instituţii nu va putea fi însă mai mare de 3 ani.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *