Licitaţia de obligaţiuni a Germaniei: un dezastru

Licitaţia pentru vânzarea de obligaţiuni prin care Germania nu a reuşit să vândă miercuri mai mult de 60% din suma totală de 6 miliarde de euro este un “dezastru” şi Bundesbank a fost nevoită să preia titlurile pentru care nu au existat cumpărători, transmite Reuters, citat de Mediafax şi gandul.info.

Obligaţiunile germane, denumite bunduri, sunt o referinţă pentru titlurile celorlalte state din Europa şi cele mai sigure din zona euro pentru investitori.

Procentajul de obligaţiuni retrase, de 39%, este cel mai ridicat începând cel puţin cu iulie 1999, potrivit datelor Reuters. La licitaţiile de titluri pe zece ani derulate de Germania în acest an media retragerilor a fost de 17,83%.

Agenţia care administrează datoria statului a renunţat să mai vândă obligaţiuni de 2,36 miliarde de euro investitorilor şi a plasat numai 3,64 miliarde de euro, la un randament de 1,98%.

Randamentul foarte scăzut oferit de stat a descurajat investitorii, mai ales având în vedere şi costurile tot mai mari pe care le-ar putea suporta Germania pentru susţinerea altor state din zona euro.

Bundesbank, banca centrală a Germaniei, a fost nevoită să preia obligaţiuni de 2,36 miliarde de euro, reprezentând 39% din totalul de 6 miliarde de euro vizat.

Este un dezastru. Nu este un semn bun, este cea mai slabă licitaţie neacoperită din acest an şi nu este de mirare că randamentul obligaţiunilor a crescut în piaţă din această cauză”, a declarat Marc Ostwald, analist la compania Monument Securities din Londra.

Sursa articol: gandul.info
Sursa foto: capitalismpepaine.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.