Liderii europeni îl evită pe Francois Hollande din cauza intenţiei sale de a schimba pactul bugetar

Cancelarul german, Angela Merkel, şi alţi lideri europeni au convenit să evite întâlnirea cu Francois Hollande, candidatul socialist la preşedinţia Franţei, în timpul campaniei electorale, din cauza planului său de a renegocia tratatul privind disciplina bugetară, informează Mediafax.

O purtătoare de cuvânt a guvernului german a respins informaţia, afirmând că fiecare lider de guvern decide singur dacă se va întâlni cu Hollande.

Întrebată dacă Merkel se va întâlni cu Hollande la Berlin, ea a precizat că până în prezent nu a fost planificată o astfel de întâlnire.

Hollande se află în fruntea sondajelor de opinie, înainte de alegerile în două tururi care vor avea loc în Franţa în aprilie-mai.

Liderul socialist francez a făcut în urmă cu câteva zile o vizită la Londra, pentru a se întâlni cu expaţi francezi şi să dea asigurări sectorului financiar că “nu este periculos”. El s-a întâlnit cu liderul laburist Ed Miliband dar nu şi cu Cameron.

El vrea renegocierea tratatului european privind disciplina bugetară, promovat de preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi de Merkel, dar respins de Cameron, pentru a include clauze privind susţinerea creşterii economice şi a solidarităţii.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  en.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.