Liderii G7 promit să își intensifice eforturile pentru stabilizarea finanţelor Spaniei şi Greciei

Miniştrii de Finanţe ai statelor G7 s-au angajat marţi să colaboreze pentru stabilizarea economică a Spaniei şi Greciei, a declarat reprezentantul Japoniei, Jun Azumi, la Tokyo, după o teleconferinţă a reprezentanţilor celor mai industrializate naţiuni ale lumii, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Azumi a spus că a cerut liderilor europeni să facă mai mult pentru a răspunde îngrijorării investitorilor legată de situaţia finanţelor din regiune.

Reprezentanţii statelor europene din G7 au afirmat că “îşi vor intensifica eforturile pentru rezolvarea problemelor, ceea ce este încurajator. Japonia este pregătită să acorde sprijin, dacă este nevoie. Oficialii nu au discutat despre o posibilă ieşire a Greciei din zona euro”, a arătat Azumi.

Miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din G7 au analizat evoluţiile din economia mondială şi pieţele financiare şi răspunsul politic, inclusiv progresele către o uniune fiscală şi financiară în Europa“, potrivit unui comunicat al Trezoreriei SUA.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.