Liderul conservatorilor greci propune un Guvern interimar pentru doi ani

Grecia trebuie să se doteze cu un Guvern de coaliţie interimar pentru o perioadă de doi ani, cu misiunea de a menţine ţara în zona euro, a apreciat duminică liderul conservator Antonis Samaras, înaintea discuţiilor de criză cu preşedintele ţării privind formarea unui Guvern, relatează AFP potrivit Adevarul.ro.

“Poporul grec ne-a dat mandat să cooperăm pentru a schimba politica rămânând în zona euro. Un mandat de cooperare pentru un Guvern viabil cel puţin până la alegerile europene din 2014”, a declarat liderul partidului Noua Democraţie, înainte de începutul negocierilor.

Liderii principalelor trei partide elene au sosit duminică la ultimele discuţii cu preşedintele Carolos Papoulias, pentru a încerca să formeze un Guvern de coaliţie şi să evite noi alegeri care ar putea conduce ţara la faliment şi la ieşirea din zona euro.

La aceste discuţii participă liderii partidului Noua Democraţie (conservator), stângii radicale Syriza, care se opune curei de austeritate impuse de creditori (UE şi FMI), şi partidului socialist Pasok.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.