Liechtenstein a devenit membra Schengen. Romania mai asteapta

Liechtenstein a devenit luni a 26-a ţară membră a spaţiului Schengen, după ce miniştrii de interne din UE au adoptat săptămâna trecută o decizie ce permite atât ridicarea controalelor la graniţele interne (spaţiului Schengen) cu Liechtenstein, cât şi eliminarea actualelor restricţii asupra folosirii Sistemului de Informaţii Schengen (SIS), informeaza Cotidianul.ro.

Într-o evaluare precedentă, Consiliul JAI a stabilit că Liechtenstein îndeplineşte toate condiţiile necesare pentru aplicarea practică a părţilor relevante ale acquisului Schengen, scrie Agerpres.

“Spaţiul Schengen a sporit rapid, permiţând unui număr crescând de cetăţeni europeni şi vizitatorilor din terţe ţări să se bucure de libera circulaţie în tot mai multe ţări. Cu aderarea Liechtenstein-ului astăzi, dezvoltăm una din cele mai importante realizări ale Uniunii Europene”, a afirmat comisarul european pentru afaceri interne Cecilia Malmström.

Începând de luni, 19 decembrie, au fost desfiinţate controalele asupra persoanelor la graniţele cu Liechtenstein, ţară care va pune deplin în aplicare regulile Schengen.

Sursa articol: http://www.cotidianul.ro/unul-dintre-cele-mai-mici-state-din-lume-a-aderat-la-spatiul-schengen-romania-mai-asteapta-167460/

Sursa foto: en.wikipedia.org

 

 

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.