LIVE Muncim ca să trăim? sau Trăim ca să Muncim? … sau Trăim să ajungem Oameni?, Cafeneaua Complexităţii, luni, 28 ianuarie 2013, ora 19:30

Muncim ca să trăim? sau Trăim ca să Muncim? … sau Trăim să ajungem Oameni?

Înlâlnire cu Dr. Ana-Maria Berea și Dr. Andrei Dospinescu

anamaria&andrei

Omul, o ființă paradoxală!

            Având o sensibilitate de neegalat dar și o imaginație bolnavă, capabilă să distrugă totul într-o secundă, Omul s-a supus legii de dezvoltare exponențială a viului și s-a înmulțit dominând azi Pământul. S-a adaptat celor mai variate condiții de mediu, și-a creat “vatra” în locuri din cele mai neașteptate. Ființă socială dar mail ales creativă, omul și-a diversificat continuu nevoile și produsele realizate, determinând fluxuri din ce în ce mai dense de bunuri materiale și imateriale pe care le numim simplu: Economie.

            Economia, în această perioadă de globalizare accelerată, a devenit o preocupare generală căci este strans legată de sustenabilitatea stilului de viață actual. Între cerintele unei economii în care PIB-ul este un indicator al stării de “bunastare” și nevoia profundă a Omului de a fi fericit în această viață (PIF) se definește un conflict major, generator de convulsii sociale și patologii comportamentale.

            Abordarea acestui delicat subiect de o manieră care să ofere șansa de a înțelege fenomenologia simplu denumită: “economia globală” se face acum din perspectiva unei abordări neliniare, bazate pe o bună cunoaștere a științei Complexității (auto-organizare, emergență, bifurcații, stări critice, fractali, haos, catastrofe, rețele, agenți inteligenți) și a științei cogniției (neuroștiințe, epigenetică, știința minții…).

Despre aceste subiecte ne vor vorbi Dr. Anamaria Berea – vidoconferință din SUA și Dr. Adrian Dospinescu, de la microfonul cafenelei noastre,  în Club 24, Regie, Bucureşti.

LIVE video:

Live broadcast by Ustream

Mai multe informatii puteti gasi accesand http://www.cafenea.complexity.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.