LIVE Cafeneaua Compexităţii, 4 februarie 2013, ora 19:30- O întâlnire cu Iuliana Mateescu

iulianaTrăim vremuri tulburi.

Intre nevoi şi tentaţii, între dorinţe neîmplinite şi de multe ori nechibzuite, sufletul Omului se zbate căutând o ieşire. Lipsa de modele autentice alterează dezvoltarea unei noi generaţii care se afundă într-o lume reflectată doar prin simţuri, o lume dominată de căutarea plăcerii şi mai puţin a bucuriei de a trăi.

In acest context, întreaga viaţă a Iulianei Mateescu poate fi un model care să inspire dorinţa de a căuta o ieşire demnă şi înduhovnicită din această realitate ce se degradează zilnic. Căutarea tradiţiilor autentice, înţelegerea valorilor ce au pus temelia unei naţii fascinante, zămislită de vremuri la răscrucea dintre două lumi, a modelat aparte viaţa Iulianei. I-a adus întâmplări neaşteptate, coincidenţe de-a dreptul magice dar şi şansa de a crea linii de produse, de o mare frumuseţe. O vom avea printre noi la cafeneaua Complexităţii pentru a ne împărtăşi din gândurile ei ivite „la Ceas de veghe”. Iată, în avanpremieră, cateva cuvinte:

„Ce alegem, veghe sau zeghe?! cuvinte rar folosite în limbajul nostru de acum, dar atât de simţite şi trăite de înaintaşii noştri. Să luam aminte la înţelesul lor… Altfel, într-o ţară binecuvântată unde au vieţuit atâtea generaţii, vom avea numai suflul de a supravieţui. A vieţui şi a supravieţui..un joc de cuvinte cu ecou în adâncul fiinţei acestui popor. Tălmăcirea lor, în sufletul fiecăruia dintre noi, ne va da şi calea ca să împlinim ceea ce ne este dat”.

PS. Iata o lucrare ce merita sa fie in orice biblioteca a unui roman adevarat, alaturi de hanele de sarbatoare „Mărturie în cuvânt şi chip – Olga Greceanu

Sunteti asteptati la fel ca in fiecare luni, de la ora 19:30, la Cafeneaua Complexităţii  (Club 24, Regie)

Live video, luni 4 februarie:

Free live streaming by Ustream

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.