LIVE Cafeneaua Complexității, luni, 18 februarie, ora 19:30 – Performanța umană; relația dintre Corp și Minte

Invitatul serii:

Dr. Pierre de Hillerin

pierreNe-am obisnuit cu recordurile. Pe canale de TV dedicate sporturilor asistam aproape zilnic la zeci de competitii nationale, internationale si din patru in patru ani la olimpiade. In fiecare an devenim martorii unui fenomen ce merita putina atentie: cativa oameni pe acesta planeta reusesc sa doboare un record mondial proaspat stabilit, demonstrand astfel capacitati de exceptie. La schi sau ciclism, la alergari sau pentatlon, la sah sau mai nou pocker limitele par sa nu existe. Atunci cand le comparam cu valorile recordurilor de acum cu cele mai vechi de un deceniu sau de un secol, este greu de crezut ca a fost posibil un asemenea salt de valoare, de calitate.

Ce se ascunde in spatele acestei continue dezvoltari a performantei umane? Sa nu existe oare limite intr-un sport anume? Sa fie acest rezultat de exceptie mereu inbunatatit, efectul aplicarii unor tehnologii din ce in ce mai sofisticate? Sau rod echipamentelor si materialelor utilizate, al mediului tehnic sau a imbunatatirii capacitatii de selectie si training? Este oare aceasta doar o performanta a Corpului antrenat sau a Mintii care conduce corpul? Si la urma urmei care este raporul dintre Minte si Corp in performanta umana?

In jurul acestor probleme de larg interes in definirea Omului ca fiinta ganditoare si creativa pe aceasta pleneta – dincolo de olimpiade si concursuri sportive – ne va vorbi Pierre, vechi prieten al Centrului Pentru Studii Complexe, prieten si specialist in ale Complexitatii, directorul general al Institutului National de Cercetare pentru Sport si nu in cele din urma, Atlantykronian inca din 1995.

Va invitam deci la un dialog pe marginea Performantei Umane, a relatiei dintre Minte si Corp, elemente fundamentale in structurarea unei viziuni coerente asupra dezvoltarii omului ca Homo Universalis.

LIVE VIDEO:

Live Video app for Facebook by Ustream

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *