VIDEO – Aflat la Bruxelles, premierul Ungureanu a susținut o conferință de presă împreună cu președintele CE, J.M. Barroso pe tema fondurilor UE

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu intenţionează,în cadrul vizitei programată joi la Bruxelles, să facă lobby pentru accelerarea utilizării fondurilor UE de 6 miliarde de euro. Premierul român va purta discuţii cu preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, cu privire la modalităţile de stimulare a creşterii printr-o mai bună absorbţie a fondurilor europene, informează Puterea.ro.

La Bruxelles, principala focalizare a discuţiilor va fi asupra economiei, programului deasistenţă internaţională UE-FMI, precum şi asupra fondurilor structurale ale UE, a precizat purtătorul de cuvânt al CE, Mark Gray. De asemenea, progresul României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), instituit în momentul aderării ţării la UE în 2007, va reprezenta o alta temă a dezbaterilor, a adăugat Gray.

Dorinţa Bucureştiului ca mecanismul de monitorizare al UE instituit cu cinci ani în urmă să fie eliminat în vară este evidentă din moment ce ţara a depus eforturi fără precedent pentru a-şi reforma sistemul de aplicare a legii, potrivit Guvernului român anterior.

‘Există încă o mulţime de posibilităţi pentru ca fondurile structurale ale UE să fie utilizate pentru a creşte rata de absorbţie a României”, a declarat Gray.

Premierul tehnocrat, care propune măsuri de creştere ce includ o posibilă mărire de salarii pentru bugetari, a declarat că accelerarea utilizării a 6 miliarde de euro dinfondurile UE ar putea relansa redresarea economiei româneşti în contextul în care ţara sa are nevoie de subvenţii agricole de 2,5 miliarde de euro şi fonduri structurale şi de coeziune de 3,5 miliarde de euro.  ”Trebuie să dăm un impuls acum economiei care stagnează şi eu cred că 8 luni de mandat sunt suficiente pentru a face acest lucru’, a afirmat premierul român.

Înregistrarea declaratiilor de presa sustinute de presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso si primul-ministru al Romaniei Mihai-Razvan Ungureanu pot fi urmarite mai jos: 

Sursa articol: Puterea.ro
Sursa foto:  brailachirei.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *