LIVE VIDEO de la Cafeneaua Complexitatii – Sensibilitatea la Informatie a Sistemelor Complexe

Luni, 30 ianuarie 2011, de la ora 19, cafeneaua Complexitatii isi redeschide portile catre cei insetati de cunoastere. Andrei Dospinescu ne va vorbi despre Sensibilitatea la Informatie a Sistemelor Complexe. O abordare din perspectiva unei relatii dintre formalizarea conceptuala si validarea empirica.

Prezentarea va avea o componenta mai generala in care se discuta modalitatile diferite de intelegere a sensibilitatii sistemului (cantitativ, structural, procedural, semantic), relatia dintre sensibilitatea sistemului si complexitatea sa si limite ale modelelor econometrice din aceasta perspectiva.

Componenta specifica va fi reprezentata de un model construit pentru post-doctorat in care se discuta problema robustetii sistemului economic la perturbatii din perspectiva analizei mecanismelor de transmisie economice si problema structurarii economiei pe doua etaje de complexitate  si a relatiilor dintre aceste etaje (econometria la acest moment lucreaza integrat doar cu un singur etaj de complexitate relatiile intre variabile).

Puteti urmari aici prezentarea dlui Andrei Dospinescu:  Sensibilitate la informatie.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.