LIVE VIDEO Dezbateri despre Starea UE in Parlamentul European

Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a sustinut, la Strasbourg, in plenul Parlamentului European, discursul cu privire la starea Uniunii in 2011. Evenimentul poate fi urmarit in direct prin EBS si EBS+ miercuri, 28 septembrie, cu incepere de la orele 10:00 (ora Romaniei), aici.

“A venit timpul pentru un răspuns la criza care pune politica si Europa in scaunul de conducere”, a declarat  Joseph Daul, presedintele grupului PPE.

“Noi, cei din Europa traim o criză a creşterii economice şi una a încrederii, dar mai presus de toate, trecem printr-o criza de leadeship”, a declarat preşedintele grupului PPE într-o dezbatere cu privire la Situatia Uniunii impreuna cu cu José Manuel Barroso.

Joseph Daul a solicitat preşedintelui Comisiei Europene sa revina la “centrul terenului” şi sa propună un plan de ieşire din criză, care va inspira metoda comunitară nu pe cea interguvernamentala”, care a dovedit încă o dată că paralizeaza Europa”.

“Comisia are un rol important de jucat – Rolul de garant al interesului general european Dl. Barroso, vă îndemn să mergeti dincolo de interesele naţionale şi sa propuneti soluţii care sunt în acelaşi timp ferme şi rapide pentru a ieşi din impasul actual”, a declarat Preşedintele celui mai mare grup parlamentar din Parlamentul European.

Joseph Daul a reiterat apelul său pentru un big-bang european, constând dintr-o decizie comună de convergenţă bugetara, fiscala şi sociala. “Europenii se pot sprijini reciproc numai în cazul în care li se aplică aceleaşi reguli.”

El a cerut, de asemenea, Comisiei Barroso, sa finalizeze lucrările demarate de Comisia Delors la începutul anilor ’90 – si anume – Piaţa Internă.

“O piaţă europeană, care este cu adevărat integrata, în special în sectorul serviciilor, ne va ajuta să crestem mai repede. Ce mai aşteptăm?”, a continuat Joseph Daul.

În cadrul unui parteneriat public / privat, Preşedinte al Grupului PPE a facut apel în cele din urmă la crearea unui program Erasmus pentru cei nou intrati in piata muncii, în baza Programului universitar Erasmus, şi crearea unor centre de excelenţă în domeniul cercetării, dezvoltării şi inovării .

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *