Connect with us

EVENIMENTE

VIDEO Gala Studenților Români din Străinătate 2016, Joi, 7 ianuarie, ora 18:00

Published

on

Tinerii români cu cele mai bune rezultate pe plan academic și extracurricular din țară și din străinătate au fost premiați astăzi, 7 ianuarie 2015, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate.Evenimentul a debutat la ora 18:30, la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti.

Logo-Gala-LSRS-2016-ribbon

Calea Europeană a transmis LIVE evenimentul, cu sprijinul HDFX:

Aproximativ 1000 de personalități de marcă ale societății românești, diplomați, reprezentanți ai societății civile, oameni de presă și profesioniști din mediul public și privat au  stat alături de studenți și absolvenți români cu rezultate deosebite în diferite domenii de activitate în anul academic 2014-2015.

Finaliști. Rezultatele remarcabile ale celor 35 de finaliști au fost recunoscute prin 6 categorii de premii: Studentul Român al Anului în Europa – nivel universitar și nivel post-universitar; Studentul Român al Anului în America de Nord; Studentul Român Erasmus al Anului, Studentul Anului în România și, nu în ultimul rând, Premiul Special în Arte. Unul dintre cei 35 de finaliști a primit Marele Premiu de Studentul Român al Anului în Străinătate.

Juriu. Toți acești tineri reprezintă adevărate modele de reușită și exemple de urmat pentru generația actuală, motiv pentru care performanțele lor trebuie evidențiate și valorificate pentru dezvoltarea sustenabilă a societății românești. Câștigătorii au fost desemnați în urma punctajelor primite din partea juriului prezidat de Acad. Prof. Univ. Dr. Ionel Valentin Vlad și format din: Acad. Prof. Dr. Victor Voicu, Acad. Prof. Dr. Solomon Marcus, Prof. H.C. Dr. Cicerone Rotaru, Horaţiu Mălăele, Dr. Călin Ciofu și Dr. Dorin Duşciac.

Program. Festivitatea de deschidere a început la ora 18:30, iar pe parcursul evenimentului Silviu Alexandru Mihailă împreună cu Deep Sound of Maramureș au oferit publicului momente artistice de excepție. De asemenea, pentru prima oară în cei 7 ani de Gală invitații au avut ocazia să vizioneze un scurtmetraj participant la Festivalul de la Cannes semnat de Ioana Turcan. Premierea laureaților Galei LSRS 2016 s-a  încheiat în jurul orei 21:00 și a fost urmată de Cocktail-ul Festiv „7 ani de LSRS” în cadrul căruia invitații au celebrat împreună cu organizatorii 7 ani de activitate a Ligii Studenților Români din Străinătate.

7 ani de LSRS, 7 ani de activitate internațională. La începutul fiecărui an calendaristic, voluntarii LSRS se întâlnesc în cadrul Adunării Generale. Evenimentul a avut loc marți, 5 ianuarie, ora 17:30 la Casa Ghica pentru a recapitula ce s-a întâmplat în ultimul an în LSRS, pentru a premia Voluntarul Anului ( Alexandru Carataș) și Filiala Anului (LSRS Franța) și pentru a cunoaște noile proiecte LSRS și planurile pe 2016.

După încheierea Galei a avut loc petrecerea LSRS începând cu ora 22:00, la Drunken Lords, unde, atmosfera a fost asigurată de Alex Porro Band.

Lista celor 34 de finalişti poate fi consultată aici.
 

 

 

.

Continue Reading
14 Comments

14 Comments

  1. Pingback: Astăzi se premiază Excelența Academică Românească! - Stiri din Educatie | Edu News

  2. Pingback: [Gala LSRS] Azi se premiază Excelența Academică Românească-publicat de Alexandra SASU Liga Studenților Români din Străinătate- RadioMetafora.ro

  3. Pingback: Astăzi se premiază Excelența Academică Românească | Al Treilea Sector

  4. Pingback: Astăzi se premiază Excelența Academică Românească! | Romania Pozitiva

  5. Pingback: Radio Oltenia Craiova » Cei mai buni studenti romani au fost premiati in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate

  6. Pingback: Cei mai buni studenți români au fost premiați în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate | caleaeuropeana.ro

  7. Pingback: Cei mai buni studenți români au fost premiați în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate – Liga Studenților Români din Străinătate

  8. Pingback: Cei mai buni studenți români au fost premiați în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate « Succes Pentru Romania

  9. Pingback: Cei mai buni studenți români au fost premiați în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate | Asociatia Studentilor Europeni

  10. Pingback: ASER | LIGA STUDENȚILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE

  11. Pingback: Uniunea Studenților din ASE - Cei mai buni studenți români au fost premiați în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate

  12. Pingback: Cei mai buni studenți români au fost premiați în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate | Modernism

  13. Pingback: Gala – Liga Studentilor Romani din Strainatate – 7 ianuarie 2016 | Afaceri juridice europene - European Legal Affairs. blog

  14. Pingback: Cei mai buni studenti romani au fost premiati in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainătate | Scoala de Valori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

EVENIMENTE

New Strategy Center a organizat o dezbatere dedicată politicii externe și de securitate a Germaniei: “Zeitenwende – a turning point of the German foreign and security policy”

Published

on

© New Strategy Center

New Strategy Center a organizat joi dezbaterea cu titlul „Zeitenwende: a turning point of the German foreign and security policy”, dedicată evoluțiilor din politica externă și de securitate a Germaniei ce au avut loc după 24 februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina.

Evenimentul a beneficiat în deschidere de intervenții din partea lui Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei în România, și a lui Iulian Fota, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Invitați în calitate de speakeri au fost doi oficiali de la Berlin: Dominik Mutter, Director General Adjunct, Director pentru politica de securitate, Ministerul de Externe, și generalul de brigadă Maik Keller, Director General Adjunct, Director pentru politica de securitate, Ministerul Apărării.

Evenimentul a fost moderat de către George Scutaru, director general New Strategy Center.

Discuția a vizat diverse aspecte ale politicii externe și de securitate ale Germaniei în contextul războiului din Ucraina și a sprijinului acordat de către Germania pentru respingerea invaziei ruse.

Totodată, s-a avut în vedere și modul în care Berlinul se raportează la regiunea Mării Negre, la Balcani, ținând cont că în curând urmează să fie făcută publică Strategia Națională de Securitate a Germaniei, document ce va avea un impact deosebit de important asupra profilului pe care această țară și-l construiește în domeniul securitar la nivel continental și global.

Continue Reading

EVENIMENTE

Klaus Iohannis găzduiește miercuri, la Palatul Cotroceni, evenimentul “Femei în sustenabilitate” pentru a aduce în prim-plan contribuția femeilor la obiectivele României în domeniul sustenabilității

Published

on

© Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis va participa miercuri, 1 martie 2023, la evenimentul „Femei în sustenabilitate”, care va fi găzduit la Palatul Cotroceni, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Reuniunea va aduce în prim-plan contribuția femeilor, inclusiv a celor care sunt la început de carieră, la promovarea și atingerea obiectivelor pe care țara noastră le urmărește în domeniul sustenabilității.

La acest eveniment vor participa doamne cu implicare substanțială în promovarea sustenabilității în sectorul public, asociativ, financiar și de afaceri, educativ și de cercetare. Femeile joacă deja un rol central în adaptarea la impactul schimbărilor climatice, tranziția energetică, economia verde sau educația pentru mediu și climă.

Președintele Klaus Iohannis a susținut constant implicarea femeilor în viața politică, economică și socială, iar evenimentul, care va fi organizat la Palatul Cotroceni, va pune accentul pe sustenabilitate, un domeniu relativ nou, dar relevant pentru o dezvoltare durabilă pe termen lung, arată sursa citată.

Provocările majore legate de limitarea schimbărilor climatice, creșterea economică sustenabilă sau reducerea poluării necesită contribuția tuturor, femei și bărbați deopotrivă. În acest sens, discuțiile dintre invitați, din țară și din străinătate, vor facilita schimbul de opinii și bune practici privind participarea mai consistentă a femeilor la procesele decizionale și politicile legate de sustenabilitate.

Continue Reading

EVENIMENTE

New Strategy Center a organizat la Conferința de Securitate de la München un eveniment dedicat provocărilor de securitate în regiunea Mării Negre

Published

on

© New Strategy Center

Corespondență din München

New Strategy Center a organizat vineri, 17 februarie, în marja Conferinței de Securitate de la München, împreună cu Center for European Policy Analysis (CEPA) din SUA, un eveniment dedicat provocărilor de securitate din zona Mării Negre și a amenințărilor cu care se confruntă această regiune în contextul războiului din Ucraina, cu titlul: ”The Battle for the Black Sea: Mapping the Center of Gravity for the Eastern Flank of NATO.”

Dezbaterea s-a concentrat pe relevanța regiunii Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina, fiind un bun prilej de discuta și despre importanța strategică a României. Bogdan Aurescu, ministrul de externe al României, a subliniat rolul țării noastre în susținerea Ucrainei, alături de alte state, astfel încât aceasta să poată rezista agresiunii ruse.

De asemenea, discuțiile au vizat și situația dificilă din Republica Moldova, supusă unor acțiuni de destabilizare de tip hibrid din partea Rusiei, care încearcă să folosească criza energetică și problemele sociale pentru a genera tulburări și instabilitate la Chișinău.

La eveniment au mai intervenții în calitate de de vorbitori: Ana Revenco, ministrul afacerilor interne din Republica Moldova, și Michael McCaul, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanților, SUA.

Statele democratice trebuie să mențină un nivel ridicat al sprijinului pentru Ucraina și să gestioneze amenințările hibride  ale Rusiei,  care încearcă prin atacuri cibernetice, campanii de dezinformare, acțiuni perturbatoare pe piața energiei și cea alimentară să afecteze solidaritatea Occidentului și să genereze multiple efecte negative la nivel mondial.

Citiți și MSC 2023 | Șeful diplomației române a pledat pentru o apărare avansată NATO la Marea Neagră: Descurajarea Rusiei se poate face doar printr-o apărare puternică

Continue Reading

Facebook

COMISIA EUROPEANA52 seconds ago

Ursula von der Leyen anunță că va organiza, în parteneriat cu Varșovia și Kiev, o conferință care să ajute la localizarea copiilor ucraineni răpiți de Rusia

CONSILIUL EUROPEAN2 hours ago

La propunerea României, Consiliul European solicită Comisiei Europene să prezinte un nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova

CONSILIUL EUROPEAN2 hours ago

Acord istoric al liderilor europeni: UE Va livra urgent Ucrainei muniție de artilerie și, dacă se solicită, rachete, inclusiv prin achiziții comune

MAREA BRITANIE15 hours ago

A fost lansat forumul bilateral româno-britanic: România invită Marea Britanie să se implice în Inițiativa celor Trei Mări

PARLAMENTUL EUROPEAN17 hours ago

Subcomisia pentru sănătate publică înființată de Parlamentul European și-a început activitatea. Trei eurodeputați români fac parte din SANT

REPUBLICA MOLDOVA17 hours ago

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu președintele Parlamentului R. Moldova: Împreună putem trece cu bine peste momentele dificile. Dorim să consolidăm punțile dintre noi

ROMÂNIA18 hours ago

Spitalele din România, printre cele care au oferit îngrijire celor 2000 de pacienți ucraineni transferați de la începutul războiului prin Mecanismul de protecție civilă al UE

COMISIA EUROPEANA19 hours ago

Reconstrucția Ucrainei se ridică la 383 de miliarde de euro, arată un raport comun al Guvernului de la Kiev, Comisiei Europene, Băncii Mondiale și ONU

REPUBLICA MOLDOVA20 hours ago

Prioritatea strategică a R. Moldova este de a ”accelera reformele pentru aderarea la UE până în 2030”, subliniază premierul Dorin Recean: Mulțumim României pentru sprijinul ”necondiționat”

NATO20 hours ago

Marea Britanie și România au semnat o nouă Declarație Comună a Parteneriatului Strategic și au lansat prima ediție a forumului bilateral: Vom consolida apărarea pe termen lungă a NATO pe flancul estic și la Marea Neagră

REPUBLICA MOLDOVA20 hours ago

Prioritatea strategică a R. Moldova este de a ”accelera reformele pentru aderarea la UE până în 2030”, subliniază premierul Dorin Recean: Mulțumim României pentru sprijinul ”necondiționat”

REPUBLICA MOLDOVA21 hours ago

Premierul Nicolae Ciucă asigură R. Moldova de sprijin în fructificarea ”capitalului de simpatie fără precedent” pentru a deveni ”stat furnizor de stabilitate în regiune”

CHINA1 day ago

Secretarul de stat al SUA: Rusia și China au intrat “într-o căsătorie de convenienţă, nu din convingere”. Rusia este în mod clar “partenerul junior” în această relaţie

Daniel Buda2 days ago

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură din PE, cere Comisiei Europene să evalueze corect poziția fermierilor în protejarea mediului: Sunt parte a soluției, nu a problemei

NATO2 days ago

Raport NATO: România a ratat din nou ținta de 2% din PIB pentru apărare, dar găzduiește trei structuri de comandă aliate, un grup de luptă, un sistem antirachetă și misiuni de poliție aeriană

NATO1 week ago

Războiul Rusiei în Ucraina, “semnal de alarmă” pentru industria de armament din Europa. MBDA, grupul care produce sistemul MAMBA amplasat de Franța în România, lansează un apel la cooperare europeană

ROMÂNIA1 week ago

Nicolae Ciucă, la semnarea proiectului privind gazoductul Tuzla-Podişor: Un pas decisiv, penultimul în seria demersurilor pentru exploatarea gazelor de la Marea Neagră în perimetrul Neptun Deep

POLITICĂ1 week ago

Premierul Nicolae Ciucă: Este necesară elaborarea unui plan comun de acțiune în țările francofone contra dezinformărilor Rusiei

MAREA BRITANIE1 week ago

R. Moldova va primi un nou sprijin de 10 milioane de lire sterline pentru modernizare din partea Regatului Unit

ROMÂNIA1 week ago

”România, stat-far al Francofoniei”. Klaus Iohannis: Ne propunem să transformăm România într-un centru regional de formare în limba franceză a diplomaților și funcționarilor publici din țările francofone

Team2Share

Trending