LIVE VIDEO, LUNI SEARA, ORA 23. Europarlamentarul Ramona Manescu, interventie in Parlamentul European, pe tema MCV

Europarlamentarul liberal Ramona Manescu va avea, luni noaptea, ora 23 ora Romaniei, o interventie in plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, in legatura cu raportul MCV. Puteti urmari LIVE, pe caleaeuropeana.ro, declaratiile Ramonei Manescu:

CLICK AICI PENTRU VIZIONAREA DEZBATERILOR DIN PARLAMENTUL EUROPEAN

ramona manescuRamona Manescu, europarlamentar PNL, a reactionat, joi, la publicarea raportului MCV, solicitand explicatii presedintelui Comisiei Europene, in legatura cu modalitatea de realizare si continutul documentului. Redam, mai jos, comunicatul de presa primit la redactia noastra, in legatura cu acest subiect:

“Europarlamentarul liberal, Ramona Mănescu a adresat, astăzi, o întrebare scrisă președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ca urmare a prezentării raportului privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și de Verificare (MCV). În opinia europarlamentarului PNL documentul prezintă o serie de inadvertențe și neadevăruri care necesită clarificări din partea Executivului European. Cu această ocazie europarlamentarul PNL a declarat:

“In primul rând, cred ca este vital să aflam, de la reprezentanții Comisiei Europene, sursele de informare care au stat la baza elaborării acestui raport având în vedere faptul că este pentru prima dată când raportul nu a fost prezentat în prealabil Guvernului, în vederea corectării eventualelor erori .

In ceea ce privește conținutul documentului, consider că acesta exprimă multe îngrijorări ale CE, nejustificate. Un exemplu în acest sens ar fi numărul de Ordonanțe de Urgentă emise de guvern precum și neutralitatea Avocatului Poporului. Deși, doar în anul 2010, Guvernul Boc a emis peste 130 de Ordonanțe de Urgenta iar Avocatul Poporului, de la acea vreme, nu a făcut nimic în acest sens, Comisia Europeana nu a considerat că aceste aspecte sunt suficient de grave pentru a fi menționate în rapoartele de țară din acel an. De aceea, am cerut Executivului European sa-și justifice lipsa de obiectivitate în aceasta situație.”

Un alt aspect deosebit de grav, în opinia europarlamentarului liberal, menționat în scrisoarea adresată Comisiei se referă la presupusele “presiuni ” exercitate de presă asupra sistemului judiciar.

“Comisia Europeană trebuie să explice cu argumente și dovezi clare cum poate exercita mass-media “presiuni nejustificate și acte de intimidare asupra sistemului judiciar” având în vedere că rolul presei este tocmai acela de a informa opinia publica. Presa trebuie sa aibă libertatea de a face investigații jurnalistice și a prezenta dovezi corecte și obiective indiferent dacă acestea se referă la un cetățean de rând sau la un magistrat”, se mai arata in comunicatul citat.

De asemenea, consider inacceptabil faptul că un raport de evaluare al Comisiei Europene care ar trebui să fie clar, bine documentat și foarte obiectiv să cuprindă exprimări precum: “hotărârile Curții Constituționale, PAR să fi fost publicate în timp util în Monitorul Oficial.”

NOTA:Conform Regulamentului Parlamentului European, reprezentanții Comisiei Europene au la dispoziție 6 săptămâni pentru a răspunde undei întrebări scrise adresate de un eurodeputat.

 

 

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to LIVE VIDEO, LUNI SEARA, ORA 23. Europarlamentarul Ramona Manescu, interventie in Parlamentul European, pe tema MCV

  1. nelu 05/02/2013 at 01:09

    Daca vreti sa scapati de monitorizare depolitizati justitia nu o subjugatii, faceti legi incat si judecatorul sa rasunda pentru greselile sau erorile facute .Daca caracatita nu va fi doborita ,legile vor ramane doar scrise si nu aplicate PREA MARE MAFIE

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *