Lucas Papademos, despre acordul cu creditorii privati ai Greciei: ”vom ajunge la un acord care sa fie reciproc avantajos in timp”

Premierul grec Lucas Papademos a declarat luni ca este convins ca se va ajunge la un acord cu creditorii privati ai Greciei, optimismul sau contrastand cu ingrijorarile in crestere cu privire la intrarea iminenta in incapacitate de plata a guvernului de la Atena, scrie Reuters, potrivit HotNews.

Autoritatile elene trebuie sa ajunga la un acord cu creditorii privati, Uniunea Europeana si Fondul Monetar International pentru a evita intrarea in incapacitate de plata in luna martie, cand Grecia trebuie sa ramburseze 14,5 miliarde de euro, insa discutiile cu bancile creditoare au fost suspendate vineri.

Exista o mica pauza in discutii, dar sunt increzator ca vor continua si vom ajunge la un acord care sa fie reciproc avantajos in timp“, a declarat Papademos in cadrul unui interviu acordat CNBC.

Cred ca fondurile care au fost promise la summit-ul zonei euro, combinate cu rezultatul implicarii sectorului privat, ar trebui sa fie suficiente pentru a sprijini financiar economia Greciei“, a mai spus Lucas Papademos.

Creditorii privati ai Greciei au anuntat vineri suspendarea discutiilor cu autoritatile de la Atena cu privire la restructurarea datoriei publice a acestui stat. Discutiile “nu au dus la un raspuns constructiv din partea tuturor partilor”, se arata intr-un comunicat al Institute of International Finance (IIF), care anunta ca negocierile “sunt suspendate pentru a reflecta asupra oportunitatilor” ce vor fi urmate.

Sursa articol: HotNews.ro
Sursa foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.